Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαλούν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας

Πιο προκλητικές από ποτέ γίνονται, στις συνθήκες της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, οι διάφορες φιέστες για τη Μέρα της Γυναίκας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκδήλωση που διοργανώνει στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης η παράταξη «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» και ο επικεφαλής της και δήμαρχος «Παύλου Μελά», Διαμαντής Παπαδόπουλος. Στα πλαίσιά της, όπως αναφέρει η πρόσκληση των διοργανωτών, «ψυχολόγοι, μακιγιέζ, κομμώτριες, αισθητικοί, κηπουροί και στυλίστες θα προσφέρουν δωρεάν συμβουλές ομορφιάς» στις γυναίκες.

Στη διαστρέβλωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου της 8ης Μάρτη και στον εμπαιγμό των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων αντιδρά ο τοπικός σύλλογος της ΟΓΕ. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Την ώρα που δεν υπάρχει στη Σταυρούπολη οικογένεια χωρίς άνεργο, χιλιάδες οικογένειες στη συνοικία μας δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και όσοι εργάζονται είναι απλήρωτοι και αβέβαιοι για το μέλλον τους, τους μισθούς μας τους πάνε ολοταχώς στα 200-300 ευρώ, οι συντάξεις πετσοκόπηκαν, το ρεύμα είναι κομμένο σε πάρα πολλές οικογένειες και τα συσσίτια όλο και αυξάνονται, τα παιδιά μας υποσιτίζονται στα σχολεία και όσοι αρρωστήσουν δεν ξέρουν πώς να βρουν περίθαλψη... Την ώρα που αρνήθηκε ο κ. Δήμαρχος να καταργήσει για τους ανέργους τα δημοτικά τέλη, που αρνήθηκε δώσει κολατσιό για τα παιδιά στα σχολεία...

Αυτή την ώρα βρήκε και τα χρήματα και τα κέφια (!) ο κ. Δήμαρχος του Παύλου Μελά και η παράταξή του "ανάπτυξη για τον άνθρωπο" για να μας προσκαλέσει προκλητικά στις 8 Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, στη φιέστα που οργανώνει με θέμα: "ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ". Μια φιέστα που μας υποβιβάζει σαν ανθρώπους, μας μηδενίζει σαν προσωπικότητες και γελοιοποιεί τα προβλήματά μας!».

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, καθώς ως στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας παρουσιάζεται «η βελτίωση της καθημερινότητας της γυναίκας απέναντι στο γκρίζο κλίμα της μελαγχολίας που γεννά η κοινωνική κρίση».

«Ετσι λοιπόν, προσπαθεί να ξεγελάσει την πείνα και την ανεργία μας ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του, σαν τέλειοι εκφραστές των συμφερόντων όλων εκείνων, που πατώντας στο μόχθο και τον ιδρώτα μας, ζούνε παρασιτικά στο σβέρκο μας», σημειώνει ο σύλλογος και καλεί τις γυναίκες και τους άντρες της λαϊκής οικογένειας να απαντήσουν στην πρόκληση με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ