Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Τους φοιτητές τους ρώτησαν»;

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, για τον τρόπο διεξαγωγής των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή τον τρόπο διεξαγωγής των φοιτητών - σπουδαστικών εκλογών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνοντας τους φοιτητές και τους σπουδαστές:

«Σε δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της "Πανσπουδαστικής" πρότειναν να πάρουν απόφαση οι ίδιοι οι Σύλλογοι για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων, αφού δεν υπάρχει ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ εδώ και χρόνια. Πρότειναν την 17η Απρίλη ως ενιαία ημερομηνία για όλους τους Συλλόγους.

Σε 62 από τους 70 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα το ψήφισμα δεν πέρασε γιατί το καταψήφισαν οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοι μαζί, με ένα στόμα, μια φωνή δήλωσαν ότι "η ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών καθορίζεται από το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ". Ξέχασαν, όμως, να μας πουν ότι τα κεντρικά όργανα, ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ, δεν υπάρχουν εδώ και 18 χρόνια, από το 1995 (όταν ο σημερινός πρωτοετής ήταν 1 χρόνου!) με δική τους ευθύνη.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια τα συνεταιράκια των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ καθορίζουν την ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών στις διαπαραταξιακές τους μαζώξεις, που συνεδριάζουν κρυφά, πίσω από την πλάτη των φοιτητών και των συλλόγων. Με τη στάση τους αποδεικνύουν πόσο υπολογίζουν τη γνώμη των φοιτητών, πήγαν περίπατο και οι αμεσοδημοκρατίες και τα "όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις".

Ποιον εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι 40άρηδες φοιτητοπαππούδες πέρα από τον εαυτό τους; Ποιος τους νομιμοποιεί να καθορίζουν τις εκλογές των Συλλόγων; Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν έχουν καμία ανάγκη από τέτοιου είδους "κομπρεμί" μεταξύ των παρατάξεων. Πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος και τη ζωντάνια των φοιτητικών Συλλόγων.

Βγάλε συμπέρασμα από τη στάση τους, από τα ψέματά τους! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου! Η διεξαγωγή των εκλογών και εκλογοαπολογιστική Συνέλευση να γίνουν υπόθεση των φοιτητών. Μπες στον αγώνα και στην πάλη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ