Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Ερνστ Τέλμαν

Ξεκινάει αφιέρωμα στον Ούγκο Τσάβες

Η δεύτερη ταινία στο πλαίσιο του αφιερώματος της «New Star» στο μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη, Ερνστ Τέλμαν, προβάλλεται (13- 20/3) στο «Τιτάνια». Πρόκειται για την ταινία του βραβευμένου Γερμανού σκηνοθέτη, Kurt Μaetzig «Ερνστ Τέλμαν, ο γιος της τάξης του» (Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία, 1954) που είναι και η πρώτη του ταινία που απέσπασε δύο βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι το 1956. Η ιστορία της εξελίσσεται τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη του 1918 στο δυτικό μέτωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τέλμαν, νεαρός στρατιώτης, θέλει να πολεμήσει στο Αμβούργο, στο πλευρό των συντρόφων του. Δεδομένου ότι η επανάσταση απειλείται από την προδοσία των δεξιών Σοσιαλδημοκρατών και τον κατακερματισμό της εργατικής τάξης, προσπαθεί επίμονα να ενώσει τους εργάτες.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο (13-20/3) η «New Star» κάνει αφιέρωμα στο Ούγκο Τσάβες με εννέα ταινίες:

«SOUTH OF THE BORDER» (ντοκιμαντέρ, ΗΠΑ, 2009) του Ολιβερ Στόουν, «REVOLUTION: Απλά Μαθήματα Επαναστατικής Πρακτικής» (ντοκιμαντέρ, 2006) του Charles Gervais, «Ο Τσάβες, η Βενεζουέλα και η νέα Λατινική Αμερική» (ντοκιμαντέρ, Βενεζουέλα, 2004) της Alexandra Keeble, «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» (ντοκιμαντέρ, Βενεζουέλα, 2003) των Kim Bartley, Donnacha O'Briain, «Μπολιβαριανή Βενεζουέλα - Ο λαός στον αγώνα ενάντια στον τέταρτο παγκόσμιο πόλεμο» (ντοκιμαντέρ, Βενεζουέλα, 2004) του Marcelo Andrade Arreaza, «Μουσική και Επαναστάση» (ντοκιμαντέρ, Βενεζουέλα, 2006) του Alberto Arvelo Mendoza, «Δεν θα επιστρέψουν - Η επανάσταση της Βενεζουέλας σήμερα» (ντοκιμαντέρ, Βενεζουέλα) των Melanie McDonald, William Roche, «Μπολιβάρ για πάντα - Πολίτης της Ελευθερίας» (Βενεζουέλα, 2006) των Ευτέρπη Χαραλαμπίδη και Beto Benites, «Ο κύριος πρόεδρος» το ντοκιμαντέρ για τον Τζάβες της εκπομπής «Εξάντας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου.

Καθημερινά θα προβάλλονται δύο ταινίες στο αφιέρωμα για τον Τσάβες (9.30 μμ και 10.30 μμ) με ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ και 3 για ανέργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ