Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Μπήκε και δεύτερο «λουκέτο»

Οι 350 εργαζόμενοι στο δρόμο, από τον «εκλεκτό» επιχειρηματία της κυβέρνησης

Ανεργοι είναι από χθες οι 350 εργαζόμενοι των μεταλλείων Λευκολίθου ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη) που έβαλε «λουκέτο» χθες, για δεύτερη φορά. Το κλείσιμο ήρθε μετά την απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το Πρωτοδικείο Αθηνών να κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχαν καταθέσει πριν από ένα μήνα οι τελευταίοι ιδιοκτήτες Κ. Βαρβούτης - Τράπεζα Πίστεως.

Οι εργαζόμενοι, στη χθεσινή γενική συνέλευση αγανακτισμένοι από την κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και κυρίως των τοπικών εκπροσώπων τους, που όλο αυτό τον καιρό τους έδιναν ελπίδες, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο δυναμικά... Μάλιστα, κάλεσαν τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να τους συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στους αγώνες τους, αφού η περιοχή είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία των μεταλλείων. Για τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων θα αποφασίσει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων τις επόμενες μέρες.

Κάτι περισσότερο από προκλητικοί ήταν χθες, τόσο οι φιλοκυβερνητικοί δήμαρχοι Κηρέως και Νηλέως όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς, οι οποίοι προσπάθησαν στη γενική συνέλευση να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση που έδωσε οικονομική και πολιτική στήριξη στον Κ. Βαβούτη και τώρα αυτός έκλεισε τα μεταλλεία. Μέσα στη συνέλευση δήλωσαν υποκριτικά τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους μέχρι να δοθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων. Από την άλλη έκαναν προτάσεις για «νέες δραστηριότητες» που πρέπει να δημιουργηθούν στην περιοχή, «αν θέλουμε ανάπτυξη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ