Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Βγάζει λάδι εφοπλιστές - μονοπώλια - ΕΕ

Νέες υπηρεσίες στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, γενικά τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση, έσπευσε να προσφέρει η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, λίγες μόνο μέρες μετά την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας νέα προνόμια για τους εφοπλιστές («ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους» τα ονοματίζει).

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του ο βουλευτής της οργάνωσης Ιωάννης Λαγός, είπε μεταξύ άλλων: «Τα ναυπηγεία κλείνουνε, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την βούληση και δεν ενδιαφέρεται για την δημιουργία και την ανάπτυξή τους. Επίσης γιατί τα αριστερίστικα εργατικά σωματεία φρόντιζαν τόσα χρόνια, ώστε ο Ελληνας εργαζόμενος να χάσει όλα τα δικαιώματά του».

Ούτε λέξη από τους χρυσαυγίτες για το γεγονός ότι με την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων (π.χ. στον Σκαραμαγκά) υπογράφτηκε σύμβαση που τα εμπόδιζε να κατασκευάζουν εμπορικά και επιβατηγά πλοία, τους στερούσε δηλαδή ένα τεράστιο κομμάτι «αγοράς» όπου μπορούσαν να διαπρέψουν, επιτρέποντάς τους την κατασκευή μόνο πολεμικών, πάλι για να τα αποδυναμώσουν στο πλαίσιο της ΕΕ και στον ανταγωνισμό με άλλα ναυπηγεία κρατών μελών της ευρωένωσης. Ούτε λέξη για τα ξένα και ντόπια μονοπώλια που επέβαλαν τέτοιους επαίσχυντους κανόνες.

Μετά ταύτα η υπόσχεση που δίνει ο χρυσαυγίτης βουλευτής ότι «Οταν δοθεί η δυνατότητα στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να είστε βέβαιοι ότι και τα ναυπηγεία μας πάλι θα δουλέψουν και οι αγρότες μας και οι εργάτες μας»... δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά τα 18 ευρώ μεροκάματο δίχως ασφάλιση που προσπαθούν να επιβάλλουν ως αμοιβή για εργάτες και αγρότες σε διάφορη μέρη της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ