Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόλυση στην «Express Publishing»

Παρέμβαση, χτες, από το κλαδικό συνδικάτο

Στην απόλυση ενός ακόμα πρωτοπόρου στη δράση, μέλος του κλαδικού σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων της Αθήνας, εργαζόμενου προχώρησε η εργοδοσία της «Express Publishing». Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κοντό, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην πρόσφατη δίκη για την απόλυση του προέδρου του κλαδικού σωματείου από την ίδια εταιρεία. Χτες το απόγευμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργάνωσε συγκέντρωση έξω απ' την εταιρεία. Εκεί, συμμετείχε η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος και φορείς της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβρη του 2011 η εργοδοσία απέλυσε συνδικαλίστρια εργαζόμενη επειδή συμμετείχε στη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 του Οκτώβρη μαζί με άλλους εργαζόμενους. Στη συνέχεια, το Μάρτη του 2012 απέλυσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του κλαδικού σωματείου λόγω της δράσης του ενάντια στην απόλυση της εργαζόμενης.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αθήνας καταγγέλλει ότι οι απολύσεις αυτές είναι «καταχρηστικές, άκυρες κα παράνομες. Η εργοδοσία θέλει να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι οποίος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να δέχονται από την υπερεργασία, μέχρι τις απολύσεις και τις επικείμενες μειώσεις μισθών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ