Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση σε Ηπειρο - Κέρκυρα

Ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες, να οδηγήσει στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους και να εξοβελίσει την ανακύκλωση. Προχτές η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, αποφάσισε την κατασκευή με ΣΔΙΤ δύο ακόμη εγκαταστάσεων διαχείρισης, αυτών της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Οπως ανακοινώθηκε, οι εγκαταστάσεις της Ηπείρου θα είναι δυναμικότητας 150.000 τόνων το χρόνο, ενώ της Κέρκυρας 87.000 τόνων το χρόνο και θα τις διαχειρίζονται οι ιδιώτες που θα επιλεγούν με διαγωνισμό για 27 ολόκληρα χρόνια. Η αξία των συμβάσεων των δύο νέων έργων ανέρχεται σε 210 εκατ ευρώ, ενώ οι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν μέσα στον Απρίλη.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη διαγωνιστικές διαδικασίες για την παράδοση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στις Σέρρες, στη Δυτική Μακεδονία, στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ υπό μελέτη είναι η προκήρυξη μιας ακόμη εγκατάστασης στη Θράκη.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες, δηλαδή ακόμη και την καρκινογόνα καύση. Η επιλογή θα γίνει από τους ιδιώτες επιχειρηματίες που θα αναδειχθούν ανάδοχοι, με βάση την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία τους και όχι βέβαια τις ανάγκες του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ