Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΗΛΕΜΕΤΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Αρχή με 60.000 μετρητές στη χαμηλή τάση

Τη διαδικασία της τηλεμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ξεκινά ο διαχειριστής του δικτύου διανομής (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ), αναθέτοντας στην INTRAKAT ένα από τα πρώτα έργα που θα επιτρέψει την τηλεμέτρηση 60.000 μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης.

Η τηλεμέτρηση δεν έχει μόνο το χαρακτήρα της καταμέτρησης της κατανάλωσης από μακριά, όπου ένας νέος μετρητής «επικοινωνεί» με μια βάση δεδομένων. Δίνει τη δυνατότητα, επιπρόσθετα, διαρκούς παρακολούθησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, εντοπισμού των αιχμών και των υφέσεων και κυρίως, δίνει τη δυνατότητα στην κάθε εταιρία προμήθειας να διαμορφώσει ανάλογη τιμολογιακή πολιτική με δήθεν «κίνητρα». Για παράδειγμα, όποιος δεν καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα σε ώρες αιχμής, όπως τα μεσημέρια του καλοκαιριού που κάνει τη μεγαλύτερη ζέστη, θα χρεώνεται λιγότερο. Οπότε, αν έχει κάποιος να πληρώσει θα μπορεί να λειτουργήσει τα κλιματιστικά, ενώ οικογένειες με άτομα μεγάλης ηλικίας ή με παιδιά, δυο κατηγορίες ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες, θα υποχρεώνονται σε μεγαλύτερες χρεώσεις.

Η INTRAKAT θα αναλάβει, έναντι 19,83 εκατ. ευρώ (εκτός του ΦΠΑ) την «Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμέτρησης Μετρητών Μεγάλων Πελατών Χαμηλής Τάσης». Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε χώρους της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα, περιλαμβάνει και την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ θα μπορεί να επικοινωνεί με 100.000 μετρητές. Παράλληλα, η εταιρεία θα εφοδιάσει με τους απαραίτητους μετρητές τους οποίους και θα εγκαταστήσει, 60.000 μεγάλους πελάτες χαμηλής τάσης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 26 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ