Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Με συλλαλητήριο υποδέχονται τον πρωθυπουργό της ανεργίας

Σήμερα , στις 6.30 το απόγευμα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, εργαζόμενοι της πόλης καταθέτουν τη δική τους αγωνιστική πρόταση,  σπάζοντας  προκαταβολικά την εικόνα «ευδαιμονίας» που έρχεται να πλασάρει ο Κ. Σημίτης αύριο

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Πάτρας «που δεν προσκυνάνε την ΟΝΕ» δίνουν σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο το αγωνιστικό παρών συμμετέχοντας στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να πλήττονται από την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και οι στρατιές των ανέργων που έχασαν τη δουλιά τους εξαιτίας της πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων, «υποδέχονται» τον πρωθυπουργό, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αχαΐα για να «χοροστατήσει» στη φιέστα που ετοίμασε ο μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών τόνισε πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της πόλης που βιώνουν καθημερινά το δράμα της ανεργίας, τα Σωματεία και οι Συνδικαλιστές που τιμούν την ψήφο των συναδέλφων τους, διοργανώνουν συλλαλητήριο κατά της ανεργίας στην πόλη που το ποσοστό της έχει ξεπεράσει το 30% την ίδια περίοδο «που ροκανίθηκαν πάνω από 200 δισ. από επιτήδειους επιχειρηματίες στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας». Η επιτροπή τονίζει πως αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία από τη μία σκορπίζει αφειδώς χρήματα σε επιτήδειους κι από την άλλη αρνείται ένα στοιχειώδες έκτακτο επίδομα 200.000 δρχ. σε κάθε άνεργο και δεν καθιερώνει αποζημίωση στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν πως αυτή την κοινωνία της ανισότητας διαμορφώνει η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που γίνεται στο όνομα της ΟΝΕ, την οποία η κυβέρνηση και πολλές δυνάμεις «έχουν κάνει εικόνισμα και προσκυνάνε». Ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να προσκυνήσουν αυτό το «εικόνισμα», καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, η οποία «διάλεξε το ρόλο του κομματάρχη που θα φιλήσει το χέρι του Μαυρογιαλούρου που έρχεται να τάξει». Εκπρόσωπος της ΣΕ σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει σαν συνομιλητές του τους χειροκροτητές «συνδικαλιστές» που κρατούν σφραγίδες κι όχι αυτούς που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, όμως η πλειοψηφία των εργαζόμενων «θα τον υποδεχτεί με τη γνωστή χειρονομία που ο λαός επιφυλάσσει για τους Μαυρογιαλούρους».

Η Συντονιστική Επιτροπή κατήγγειλε πως στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα ακουστούν πλασματικά στοιχεία περί «ανάπτυξης» και «μείωσης της ανεργίας», τονίζοντας όμως πως «το κορυφαίο πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να παραβλεφτεί ούτε να αντιστραφεί η πραγματικότητα» και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στο αποψινό συλλαλητήριο κατά της ανεργίας, το οποίο θα χαλάσει τις κυβερνητικές φιέστες και θα δώσει στον «πρωθυπουργό της ανεργίας» την υποδοχή που του αρμόζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ