Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τη συνάντηση σωματείου - Χρυσής Αυγής

Η τοπική Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνάντηση που έκαναν μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της στο Κοινοβούλιο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη στήριξη της Χρυσής Αυγής για να λειτουργήσει η μεταλλουργία χρυσού. Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής δήλωσαν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους και παρουσιάζοντας τη θέση της Χρυσής Αυγής, τόνισαν πως «η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρεία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο».

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Αποδεικνύεται ότι ο κατήφορος της ταύτισης με τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν έχει πάτο. Τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου ψάχνοντας συμμάχους για την εταιρεία δε διστάζουν να απευθυνθούν ακόμα και στο ναζιστικό - φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή είναι υπέρμαχος των μεροκάματων των 18 ευρώ, των δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, της πλήρους ασύδοτης δράσης των επιχειρηματιών, ενώ είναι κάλπικη η θέση για δημόσια επιχείρηση στα μεταλλεία, όταν την ίδια περίοδο είναι υπέρ της ΕΕ, της απελευθερωμένης αγοράς και στην εξόρυξη του ορυκτών.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: Με συνδικαλιστές ταυτισμένους με τα συμφέροντα της εργοδοσίας θα βαδίσουν στο δρόμο της αφαίρεσης δικαιωμάτων, της υποταγής στα συμφέροντα των εργοδοτών, σε μελλοντικές μειώσεις μισθών, ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και με τους μπράβους (βλ. Χρυσή Αυγή) να περιμένουν στη γωνία για όποιον τολμήσει να αντιδράσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ