Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ξεκινά παρεμβάσεις για τις φτωχές εργατικές οικογένειες

Με αιχμή το πρόβλημα της διατροφής και των εξώσεων από τα σπίτια

Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια που λεηλατούν το εργατικό εισόδημα
Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια που λεηλατούν το εργατικό εισόδημα
Μαζική παράσταση στο δημαρχείο Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για προβλήματα που αφορούν στα προβλήματα διατροφής και στέγασης των φτωχών εργατο - λαϊκών οικογενειών (ανέργων, μερικώς απασχολημένων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων), οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας, την Τρίτη 2 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι.

Για το πρόβλημα της διατροφής, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή, η Επιτροπή διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων από το κράτος, την Περιφέρεια και τους δήμους, όπως, καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία, δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα κ.ά.

Για το πρόβλημα των εξώσεων από τα σπίτια και, γενικότερα, της στέγασης, φτωχών οικογενειών προβάλλει συγκεκριμένες διεκδικητικές θέσεις, όπως:

* Να νοικιαστεί ένα από τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ή της Περιφέρειας και του Δήμου Λάρισας, για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, όσων αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τους γίνεται έξωση.

* Επιδότηση του ενοικίου για τους ανέργους στο 100% της αξίας του από το κράτος.

* Να νοικιαστούν από το υπουργείο Παιδείας, κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη μας και δεν καλύπτονται από τις σπουδαστικές εστίες.

* Δήμευση κατοικιών που έχουν περάσει στην κυριότητα των τραπεζών από πλειστηριασμούς, για την ικανοποίηση λαϊκών στεγαστικών αναγκών, καθώς και εκκλησιαστικής περιουσίας για λαϊκές ανάγκες σε στέγη ή σε σχολικά κτίρια.

* Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ, να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα εκτός των επιδοτούμενων μέσω τραπεζών, να χορηγηθούν άτοκα δάνεια με κεφάλαια του ΟΕΚ για την απόκτηση κατοικίας στο ύψος της αξίας της, να ξεκινήσει άμεσα το κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ, να δημοπρατηθούν, άμεσα και να ανεγερθούν οι Εργατικές Κατοικίες στις συνοικίες Τούμπας και Αγίου Θωμά και να γίνουν εργατικές κατοικίες στα οικόπεδα Ομορφοχωρίου, Τσαριτσάνης, Φαλάνης.

* Νέες σπουδαστικές εστίες για το ΤΕΙ Λάρισας, και τις σχολές Ιατρική και Βιοχημεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων

Πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση παίρνει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας και, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί του σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, θα καταγραφούν οι ανάγκες των μελών του σε στέγαση, σίτιση, Υγεία, Παιδεία κ.ά., ώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις.

Ειδική αναφορά έκαναν στα ζητήματα της ταξικής αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι φιλανθρωπία, ή υποκατάσταση της κρατικής ευθύνης, αλλά, όπως και όπου εκφράζεται, έχει μαχητικό ταξικό χαρακτήρα, απευθυνόμενη στους ανέργους, στις λαϊκές οικογένειες των εργατοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολουμένων κι αποτελεί συστατικό στοιχείο της δουλειάς του Συνδικάτου, ιδιαίτερα σε περίοδο οξυμένης φτώχειας.

Η ταξική αλληλεγγύη -τόνισαν- δεν παρέχει μόνο βοήθεια, αλλά διαμορφώνει σχέδιο πάλης, οργανώνει και κινητοποιεί κόσμο, διεκδικεί από τον κρατικό μηχανισμό, στέγη για τους άστεγους, φάρμακα, περίθαλψη, τρόφιμα, εμποδίζει το κόψιμο των παροχών νερού, ενέργειας, εμποδίζει και αποτρέπει πλειστηριασμούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ