Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Καταργεί τα μισά η κυβέρνηση

Tην κατάργηση των μισών από τα οκτώ Κέντρα Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου προβλέπει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Το θέμα έφερε προχτές στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, τονίζοντας ότι η κατάργηση των εν λόγω Κέντρων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού μεγάλες περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Ιονίων και της Δυτικής Ελλάδας με σοβαρή αγροτική παραγωγή μένουν πλέον ακάλυπτες.

Η ύπαρξη, είπε, αυτών των Κέντρων βοηθάει στην παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων ενώ υπογράμμισε πως οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι ενδιαφέρεται για τον αγροτικό τομέα είναι υποκριτικοί αφού οι πρακτικές της δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτσάρης, ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες των συγκεκριμένων Κέντρων δεν καταργούνται αλλά αναδιοργανώνονται και ότι ο σχετικός διάλογος είναι ακόμα σε εξέλιξη. Κατά τον υπουργό, η αναδιοργάνωση είναι σωστή προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία λόγω του περιορισμού των «ανθρώπινων πόρων».

Στην παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι η αναδιάταξη για την οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα συρρίκνωση η οποία σταδιακά οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Οταν, είπε, συρρικνώνετε τέτοιες χρήσιμες υπηρεσίες θα έρθει ο ιδιώτης να καλύψει το κενό αφού κανένα προϊόν δεν μπορεί να εξαχθεί χωρίς να συνοδεύεται από τον ποιοτικό έλεγχο, ενώ και τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες πρέπει να ελεγχθούν προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια στη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ