Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίπλα στις γυναίκες της Κύπρου η ΟΓΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων

Την αλληλεγγύη της στο λαό και τις γυναίκες της Κύπρου εκφράζει η ΟΓΕ. Στο μήνυμά της προς την Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ) αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον κυπριακό λαό και ιδιαίτερα στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τις δραματικές συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ - Κυπριακής Κυβέρνησης. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους χιλιάδες εργαζόμενους που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες που απολύονται από τις τράπεζες που βάζουν λουκέτο.

Εχει αποδειχτεί ότι καμία διαχείριση της κρίσης με τα μονοπώλια να κυριαρχούν, να ανταγωνίζονται πώς θα μοιραστούν οι ζημιές και πώς θα μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες στην περίπτωση της Κύπρου δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι προς όφελος των λαών.

Εχει αποδειχτεί ότι οι λύσεις που δίνονται με "μνημόνια" και "κουρέματα" τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα σε όφελος των κερδών των μονοπωλίων. Φέρνουν μόνο φτώχεια, ανεργία, μαύρη εργασία, χτύπημα εργασιακών εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θετικών ρυθμίσεων υπέρ των γυναικών που με αγώνες είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια και κάτω από την επίδραση των επιτευγμάτων των γυναικών στις σοσιαλιστικές χώρες.

Μονόδρομο για τους λαούς μας και για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αποτελεί η πάλη κατά των αντιλαϊκών μέτρων για αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες ΕΕ - ΝΑΤΟ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων για να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας. Αυτόν τον αγώνα και εμείς οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας δίνουμε στη χώρα μας και σ' αυτόν τον αγώνα θα είμαστε δίπλα σας και για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ