Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνάντηση ΔΕΗ - ΣΕΒ

Αναφορά για την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ - που η κυβέρνηση αποφάσισε να την παραδώσει σταδιακά στους ιδιώτες - έδωσε στην ηγεσία του ΣΕΒ η διοίκηση της ΔΕΗ. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Δ. Παπούλιας και ο Σ. Νέζης κλήθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ να απαντήσουν για την πορεία της ΔΕΗ ενόψει του καθεστώτος της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε προχτές στα γραφεία του ΣΕΒ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν την ηγεσία των βιομηχάνων ότι η διοίκηση της επιχείρησης παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της παράδοσης της ΔΕΗ στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οπως δήλωσε ο Δ. Παπούλιας, η μετάβαση της επιχείρησης στα πλαίσια των σύγχρονων μεγάλων επιχειρήσεων, η βελτίωση της απόδοσης με νέα συστήματα διοίκησης και αλλαγής νοοτροπίας, είναι από τις κύριες φροντίδες της νέας διοίκησης.

Από την πλευρά του, ο Στ. Νέζης έκανε αναλυτική αναφορά στη σημερινή κατάσταση της ΔΕΗ, στο πρόγραμμα της διοικητικής και οικονομικής αναδιάρθρωσης και - στο «διά ταύτα» - διαβεβαίωσε τους βιομήχανους ότι η Επιχείρηση θα είναι έτοιμη να εισαχθεί στο χρηματιστήριο εντός του προσεχούς Ιουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ