Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Παρέμβαση για τη διατροφή και στέγαση φτωχών οικογενειών

Παράσταση, χτες, της Λαϊκής Επιτροπής σε Δήμο και Περιφέρεια

Από τη χτεσινή παράσταση
Από τη χτεσινή παράσταση
Τη διεκδίκηση λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων διατροφής και στέγασης που αντιμετωπίζουν πολλές φτωχές εργατο - λαϊκές οικογένειες της περιοχής, (άνεργοι, μερικώς απασχολούμενοι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι), έθεσε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ν. Λάρισας, με τις χτεσινές, αγωνιστικές παραστάσεις της στο Δημαρχείο Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έθεσαν συγκεκριμένες, διεκδικητικές προτάσεις, ζητώντας την άμεση υλοποίησή τους, καθώς και το πρόβλημα είναι άμεσο και ζωτικό.

Για το πρόβλημα της διατροφής, η Λαϊκή Επιτροπή ζητά:

* Την παροχή καθημερινού, δωρεάν, γεύματος σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.

* Τη δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα.

Για το πρόβλημα των εξώσεων από τα σπίτια και, γενικότερα, της στέγασης φτωχών οικογενειών διεκδικεί:

* Να νοικιαστεί ένα από τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης, με ευθύνη της κυβέρνησης ή του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, όσων αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τους γίνεται έξωση.

* Επιδότηση του ενοικίου για τους ανέργους στο 100% της αξίας του από το κράτος.

* Να νοικιαστούν από το υπουργείο Παιδείας, κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στη Λάρισα και δεν καλύπτονται από τις σπουδαστικές εστίες.

* Δήμευση κατοικιών που έχουν περάσει στην κυριότητα των Τραπεζών από πλειστηριασμούς για την ικανοποίηση λαϊκών στεγαστικών αναγκών. Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας για λαϊκές ανάγκες σε στέγη ή σε σχολικά κτίρια.

* Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της ίδρυσής του. Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα εκτός των επιδοτούμενων μέσω Τραπεζών. Χορήγηση άτοκων δανείων με κεφάλαια του ΟΕΚ για την απόκτηση κατοικίας στο ύψος της αξίας της.

* Να ξεκινήσει άμεσα το κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ. Αμεση δημοπράτηση και ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στις συνοικίες Τούμπας και Αγίου Θωμά. Να γίνουν εργατικές κατοικίες στα οικόπεδα Ομορφοχωρίου, Τσαριτσάνης, Φαλάνης.

* Νέες σπουδαστικές εστίες για το ΤΕΙ, και τις σχολές Ιατρικής και Βιοχημείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εκπρόσωποι του δήμου και της περιφέρειας, είτε δηλώνοντας αναρμοδιότητα, είτε επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία, αρνήθηκαν, επί της ουσίας, να συμβάλουν για την υλοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων της Λαϊκής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ