Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Να ενισχυθεί η αντιιμπεριαλιστική πάλη

ΑΘΗΝΑ.- Με ανακοινώσεις τους, μαζικοί φορείς της χώρας μας εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη σύλληψη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η οποία, όπως αναφέρουν, έγινε «κατόπιν απαίτησης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών».

Με κοινό κείμενο καταγγελίας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας, το Σωματείο Μισθωτών Αυτοκινήτων Λευκάδας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λευκάδας και το Σωματείο Ανειδίκευτων Λευκάδας αναφέρουν ότι «η σύλληψη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έγινε ύστερα από απαίτηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και στοίχισε κάτι παραπάνω από 30 αργύρια... αυτοί που βομβάρδισαν, σκότωσαν και σκοτώνουν άμαχους και παιδιά πρέπει να καταδικαστούναπό τους λαούς (...) καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστές, και να καταδικάσουν αυτούς που δίνουν "γην και ύδωρ" στους νέους "Καίσαρες"».

Ανακοίνωση σχετικά με το ίδιο θέμα εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το οποίο τονίζει ότι «η σύλληψη αυτή επιβεβαιώνει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για τους λαούς και τα προοδευτικά κινήματα στα Βαλκάνια είναι η Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων και οι εκφραστές της, που βομβαρδίζουν χώρες, σκοτώνουν λαούς, καταστρέφουν το περιβάλλον, συλλαμβάνουν και φυλακίζουν όποιον δε δέχεται να γίνει άβουλο και πειθήνιο όργανό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ