Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη παραποίηση και παραπλάνηση

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ, με την οποία διαμαρτύρεται για δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με τη δράση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ διαμαρτύρεται για τη συνειδητή προσπάθεια της εφημερίδας Ρεθεμνιώτικα Νέα να παραποιήσει ωμά την πραγματικότητα σχετικά με τα επεισόδια που προκάλεσε την Τρίτη 02/04/2013 στα Χανιά το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Ενώ η εφημερίδα έχει την ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, τα δημοσιεύματα στο χανιώτικο Τύπο κ.λπ., ωστόσο συνειδητά παραποιεί την πραγματικότητα.

Ενώ ξέρει ότι τα επεισόδια ήταν αποτέλεσμα της δικαιολογημένης και αξιέπαινης αγανάκτησης και αντίδρασης των εργαζομένων και του λαού των Χανίων απέναντι στις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς μιας ομάδας μεθυσμένων φασιστοειδών, το δημοσίευμα τα παρουσιάζει σαν δήθεν σκυλοκαβγά μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ, με προφανή στόχο να προστατεύσει τα φασιστοειδή.

Τα γεγονότα συνοπτικά έχουν ως εξής:

Ομάδα μεθυσμένων χρυσαυγιτών το μεσημέρι της Τρίτης ξυλοκόπησε ανυπεράσπιστους μετανάστες στη Δημοτική Αγορά και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το λιμάνι συνεχίζοντας να προκαλεί και να βιαιοπραγεί.

Αυτό προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων πολιτών και εργαζομένων και τα επεισόδια που ακολούθησαν. Στην αρχή υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας και στη συνέχεια με την υποκριτική της παρέμβαση για να προστατεύσει τα φασιστοειδή από τον κόσμο που εν τω μεταξύ είχε συγκεντρωθεί. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις χρυσαυγίτες, ένα σερβιτόρο που προσπαθούσε να προστατέψει το κατάστημα που εργαζόταν απ' τους βανδαλισμούς των φασιστοειδών και μία δασκάλα. Κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν έτυχε να βρίσκεται εκεί για να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Το βράδυ της Τρίτης και ενώ τα επεισόδια είχαν λήξει, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ οργάνωσε συλλαλητήριο για να καταγγείλει τη δράση των φασιστοειδών και να χαιρετίσει την περήφανη στάση του χανιώτικου λαού.

Από πού λοιπόν βγαίνει ο τίτλος της εφημερίδας:

"Ελεύθεροι οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής - ΚΚΕ";;;

Ο μόνος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή, για να αποκρύψει προφανώς την απομόνωσή της από το χανιώτικο λαό.

Η αντιπαράθεση λοιπόν ήταν και είναι μεταξύ των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και του ίδιου του χανιώτικου, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, που δεν ανέχεται τις προκλήσεις, τους τραμπουκισμούς και την εν γένει δράση τους. Το ΚΚΕ βεβαίως είναι στο πλευρό του λαού και χαιρετίζει αυτή του τη στάση.

Αν κάποιοι αποφάσισαν να προστατεύσουν τα φασιστοειδή, να καλλιεργούν την ύπουλη θεωρία των δύο άκρων και να προβάλλουν την άθλια απαίτησή τους για κλείσιμο όλων των γραφείων του ΚΚΕ, ας το κάνουν τουλάχιστον πιο περίτεχνα να μη γελοιοποιούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ