Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δακρυγόνα και χτυπήματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Εξω από το υπουργείο Υγείας χτες το πρωί

Με δακρυγόνα και κλωτσιές απωθήθηκαν χτες το πρωί ψυχικά ασθενείς, εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, στις δομές Ψυχικής Υγείας του Δικτύου «Ψυχαργώς» και στον ΟΚΑΝΑ, που διαδήλωναν στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, έχουν γίνει απολύσεις και δομές είτε έχουν κλείσει, είτε κινδυνεύουν να κλείσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους. Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ συνέχιζαν χτες, για 17η μέρα, κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού διεκδικώντας τα απαραίτητα κονδύλια, καθώς πλέον τίθεται άμεσο ζήτημα επιβίωσης των δομών και των υπηρεσιών του.

Οπως σημείωσαν στο «Ρ» αυτόπτες μάρτυρες, εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, την ώρα που μια αντιπροσωπεία από την Ψυχική Υγεία διαπραγματευόταν με την ηγεσία του υπουργείου, η αστυνομία έδιωχνε φραστικά από την είσοδο τους διαδηλωτές. Εκείνη την ώρα μπροστά βρίσκονταν ψυχικά ασθενείς που ζητούσαν να μπουν μέσα και η απάντηση στους ανήμπορους αυτούς ανθρώπους ήρθε με χτυπήματα με κλομπ κι ασπίδες και στη συνέχεια με χημικά προκειμένου να αδειάσει ο δρόμος μπροστά από το υπουργείο (Αριστοτέλους). Προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί, δύσπνοια, εμετός και επικράτησε πανικός ιδιαίτερα από τους ψυχικά ασθενείς.

Αμέσως σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις και μετά από λίγο έληξε η κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ