Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σειρά παρεμβάσεων για λαϊκά προβλήματα

Tην αγωνία επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, για το εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται εκεί και έχει φέρει βιοπαλαιστές και κατοίκους στα όριά τους, μετέφερε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος.

Ταυτόχρονα, έθεσε πάλι ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή για το αν και πώς εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους του Δήμου. Κατήγγειλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση μεθοδικά, με κλείσιμο τμημάτων, κατάργηση εφημεριών, υποεπάνδρωση, οδηγεί σε κλείσιμο το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες λαού στην περιοχή αυτή αλλά και από όμορους δήμους του Λεκανοπεδίου.

Κατήγγειλε το γεγονός ότι κολοσσός της βιομηχανίας τροφίμων μοιράζει παιδικά γάλατα έξω από παιδικούς σταθμούς του Δήμου, όπως και το γεγονός ότι αν και οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν εδώ και μήνες το πρόβλημα, η δημοτική πλειοψηφία ακόμα δεν έχει κινήσει διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστεί η βύθιση (!) του προαυλίου στον 4ο Παιδικό Σταθμό της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Τιμαίου 2 και Παλαμηδίου) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών και των εκεί εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από την πρεμούρα της δημοτικής αρχής να προχωρήσουν σχέδια της προηγούμενης για οικοδόμηση «Κέντρου Απεξάρτησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Κοινωνικής Επανένταξης» του δήμου, σε χώρο πρασίνου πίσω από το νοσοκομείο «Σωτηρία», εντός της Β' ζώνης προστασίας Υμηττού, με κτίσιμο τριών νέων κτιρίων, χώρο εκδηλώσεων, γήπεδα, πισίνα, χώρους στάθμευσης, διάνοιξη οδών, αντί να αναπαλαιωθούν δυο ήδη υφιστάμενα εκεί κτίρια. Πέρα και από άλλα ερωτήματα για το ποια θεραπευτικά προγράμματα θα ακολουθούνται εκεί, το από πού θα χρηματοδοτείται η λειτουργία του Κέντρου κλπ, που σημειωτέον ήταν να κατασκευαστεί με χορηγία ιδιώτη, του Βωβού που πτώχευσε. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει τώρα ότι θα καταφέρει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ