Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση συμπαράστασης σε αγωνιστές που δικάζονται

Να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 8 Απρίλη στις 9 π.μ., στα δικαστήρια Λάρισας, για συμπαράσταση προς τους αγωνιστές που δικάζονται επειδή πήραν μέρος σε κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια των διοδίων στην Εθνική Οδό, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΛ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση και την εταιρεία η οποία τα εκμεταλλεύεται, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και δίκες εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστών στη Θεσσαλία και ευρύτερα, με προφανή στόχο - όπως σημειώνει - να τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων κι αξιώνει το σταμάτημα όλων των δικών και κάθε είδους διώξεων.

Και τονίζει: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα διόδια, άλλου είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να περάσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων, των κάθε είδους χαρατσιών και την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου, θα δυναμώσει γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και δεν μπορεί να τον σταματήσει κανένας».

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης απευθύνει και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και Αλληλεγγύη» που, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: «Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία, μέσα από τη χρησιμοποίηση και της αστικής Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να περάσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ