Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΤΕΣ ΣΤΟ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ»
Ολοι οι ασθενείς να θεραπεύονται και να νοσηλεύονται χωρίς όρους!

Αγωνιστική πρωτοβουλία ΣΕΑΑΝ και δυνάμεων του ΠΑΜΕ με αφορμή τον πρόσφατο διωγμό ανασφάλιστου χρόνια πάσχοντα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Να νοσηλεύονται στο «Αιγινήτειο» όλοι οι χρόνια πάσχοντες, όλοι οι ασθενείς - είτε είναι ανασφάλιστοι είτε έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας - και να τους χορηγείται δωρεάν η απαραίτητη θεραπεία απαίτησαν χτες με κινητοποίηση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο. Να θυμίσουμε πως εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου η διοίκηση αποφάσισε να μη δέχεται το νοσοκομείο άπορους επειδή το υπουργείο Υγείας δεν καταβάλει το σχετικό κονδύλι, ενώ στα τέλη Φλεβάρη έδιωξε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, λέγοντάς του να επιστρέψει μόλις ανανεώσει την ασφάλισή του.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική των περικοπών και της αγοραπωλησίας υπηρεσιών Υγείας με αποτέλεσμα να πετιούνται στο δρόμο ασθενείς: «Σάλιο δεν υπάρχει για Πρόνοια - Υγεία, θάλασσες ευρώ για την πλουτοκρατία»! Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο παρακολουθεί ψυχιατρικά και νευρολογικά περιστατικά, με ειδίκευση σε αυτά. «Ιδιαίτερα, αν βρίσκεται ένας ασθενής σε κρίση, είτε έχει νευρολογική ή ψυχιατρική πάθηση, αν τον διώξεις εγκληματείς σε βάρος του», σημείωσε χαρακτηριστικά στον «Ρ» ο Δημήτρης Λύσσαρης, εργαζόμενος του Νοσοκομείου και ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας ο ίδιος. Στον «Ρ» μίλησε και ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στο «Αιγινήτειο» Νίκος Καρανδρέας σχετικά με τους ασθενείς που έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας. Για τους ανασφάλιστους, ούτε λόγος:

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τους νευρολογικούς και ψυχιατρικούς ασθενείς. Αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα φάρμακα, ενώ χρειάζονται 2 και 3 φάρμακα. Πρέπει να ψάξουν να βρουν ποιο φαρμακείο νοσοκομείου έχει το ένα ή το άλλο φάρμακο. Μιλάμε για ασθενείς με χρόνια νοσήματα (άνοια, σκλήρυνση κατά πλάκας, πάρκινσον κλπ). Αυτό σημαίνει διακοπή της παρακολούθησής τους και επιδείνωση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα...».

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τη διοίκηση - εφορία του νοσοκομείου καλώντας την να διεκδικήσει από το υπουργείο Υγείας επαρκή χρηματοδότηση ώστε να κάνει το επιστημονικό και ανθρωπιστικό χρέος του απέναντι στους άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς που έχουν ανάγκη τη θεραπεία. Ωστόσο η απάντηση ήταν πως «δεν κάνω πολιτική...». Αλήθεια, η εφαρμογή της πολιτικής των περικοπών του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου σαν μαγαζί με έσοδα - έξοδα και πελάτες, δεν αποτελεί ...«πολιτική»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ