Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Απαίτησαν δωρεάν ιατρική κάλυψη στους ανασφάλιστους

Από την κινητοποίηση στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Από την κινητοποίηση στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας και της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων με άμεσο αίτημα το σφράγισμα βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Οι συγκεντρωμένοι με πανό που έγραφε: «Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους», κάλεσαν εργαζόμενους και άνεργους που βρέθηκαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας για οργανωμένο αγώνα απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Επιτροπής και ανασφάλιστοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συναντήθηκαν με την υποδιευθύντρια του καταστήματος, από την οποία ζήτησαν τη θεώρηση των βιβλιαρίων που είχαν μαζί τους. Από την πλευρά της η υποδιευθύντρια δήλωσε αναρμόδια και τους ζήτησε να συναντηθούν με τον διευθυντή για να διευθετήσουν το ζήτημα.

Στο μεσοδιάστημα μοίραζαν ανακοινώσεις σε όσους προσέρχονταν στο ΙΚΑ όπου, μεταξύ άλλων, τονιζόταν στην κοινή ανακοίνωση:

«Απαιτούμε άμεσα το σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γιατί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαίωμα όλων μας και δεν μπορεί να υποτάσσεται στα κέρδη των μεγαλοεπενδυτών στην υγεία. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία και την Πρόνοια. Αρκεί η εργατική τάξη να πιστέψει στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ