Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας των πανεπιστημίων

Αδυναμία ακόμη και της στοιχειώδους λειτουργίας των πανεπιστημίων διαπίστωσε η Σύνοδος Πρυτάνεων, που συνεδρίασε στην Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο. Η σύνοδος στάθηκε κυρίως σε θέματα διοίκησης και συνύπαρξης σε αυτή των Συμβουλίων Διοίκησης, των Συγκλήτων και των πρυτανικών αρχών. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία της στις διαγραφές φοιτητών που προβλέπονται απ' τον Σεπτέμβρη, ζητώντας μεταβατικές ρυθμίσεις.

Επίσης, διαπιστώνει πως η δραστική μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της φοιτητικής μέριμνας ακολουθεί η δραστική μείωση και χρηματοδότηση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), «με αποτέλεσμα να περισταλεί δραματικά η πρόσβαση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και τις ηλεκτρονικές πηγές βιβλιογραφίας».

Στο θέμα της αξιολόγησης, που έχει άμεση σχέση με το πανεπιστήμιο - επιχείρηση, οι πρυτάνεις δεν τάσσονται ενάντια αλλά ζητούν μια ...άλλη αξιολόγηση, ως «κοινωνικής λογοδοσία». Για το σχέδιο «Αθηνά» διαμαρτύρεται, γιατί δε λήφθηκαν υπόψη οι επεξεργασίες των οργάνων των πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ