Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Παρέμβαση στον υπουργό Υγείας για επαρκή χρηματοδότηση

Κινητοποίηση των εργαζόμενων στις δομές του ΟΚΑΝΑ στην Αττική, με τη συμμετοχή και εργαζομένων στις δομές του Βόλου και της Πάτρας, έγινε χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες σε κινητοποιήσεις, ενώ στην Αθήνα συμπληρώνουν την 21η και στη Θεσσαλονίκη τη 19η μέρα (χτες) κατάληψης των γραφείων διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο και απαίτησαν επαρκή χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, για να λειτουργήσουν οι δομές που βρίσκονται σε οριακό σημείο και να μην καταργηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Υγείας μπροστά στους εργαζόμενους με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όρισε συνάντηση όπου θα τεθεί το θέμα των αναδρομικών (τουλάχιστον 10.000 ευρώ) που ζητούν από κάθε εργαζόμενο να επιστρέψει, εφαρμόζοντας αναδρομικά από 1/01/12 το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ το διάστημα εκείνο ήταν ήδη σε ισχύ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχαν υπογράψει οι εργαζόμενοι. Ακόμα θα τεθεί και το θέμα για έκτακτη κρατική επιχορήγηση του ΟΚΑΝΑ.

Οι εργαζόμενοι, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας, πρόταξαν το πανό τους που ανέγραφε «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «Τα χρέη δεν είναι των εργατών, είναι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

  • Στο μεταξύ, την Παρασκευή 12 Απρίλη, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι των 71 Κέντρων Πρόληψης της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ