Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ
ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ
φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου, της κομμουνίστριας ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΑΜΠΑ και του αγωνιστή καλλιτέχνη ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΜΠΑ, και των κομμουνιστών θείων μου, σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, σ. ΕΛΕΝΗΣ και ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριό του, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου.

Εύα

***

ΦΩΤ. 3

Στη μνήμη των αξέχαστων συντροφισσών, μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, ΑΥΡΑΣ ΒΛΑΣΣΗ (ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ), ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος μια προσφορά 50 ευρώ.

Γ. Μ.

***

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΤΙΦΗ, από το Γοργογύρι Τρικάλων, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Πελαγία Λιατίφη προσφέρει 20 ευρώ στην ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και 10 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών αδελφών μας, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων Λόφου Καλλιθέας.

Ευγενία και Ελένη Κεφαλογιάννη

***

ΦΩΤ. 3

Στη μνήμη των αξέχαστων, συντρόφων μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ προσφέρω στο Κόμμα για το 19ο Συνέδριο 250 ευρώ.

Θ. Μ.

***

ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ
ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ
Ο Κώστας Αφεντούλης, από το Μούδρο Λήμνου, προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ, στη μνήμη της γυναίκας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ (Κούλας) ΓΙΑΝΝΑΡΗ - ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ, από το Καστρί Κυνουρίας.

Επίσης, στη μνήμη του αδερφού της, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με άλλα μέλη της εθνικοτοπικής Αρκαδίας, στις 20/1/1949 στην Τρίπολη, από έκτακτο στρατοδικείο.

Ακόμα, στη μνήμη των αδελφών, νύφης και γαμβρών της, ΓΙΩΡΓΗ και ΠΑΝΩΡΑΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, ΕΛΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΥΛΕΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν από τις εμφυλιοπολεμικές κυβερνήσεις. Ηταν αγωνιστές, μέχρι το θάνατό τους, για ένα καλύτερο μέλλον.

***

Φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τον Ιασμο Κομοτηνής, κομμουνιστή - αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με τη συμπλήρωση 36 χρόνων από το θάνατό του, η σύντροφός του Νίτσα Παπανικολάου προς τιμή του 19ου Συνεδρίου προσφέρει 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Εφυγε από τη ζωή, στις 5/4/2013, ο κομμουνιστής, λαϊκός αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ το καλοκαίρι του 1941 από το θείο του Γιώργη Πήλιουρα (Τσόγγα), παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και μαζί με τον πρώτο του εξάδελφο Θανάση Μάδη που ήταν γραμματέας και τον Ηλία Μητρόπουλο αποτέλεσαν την πρώτη τριάδα της ΟΚΝΕ στο χωριό τους Γεράκι Λακωνίας.

Ο Γιώργος Σπανός γεννήθηκε στις Γούβες Λακωνίας και μεγάλωσε στο Γεράκι, χωριό της μητέρας του. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ νέων και στις 4/2/1943 βγήκε αντάρτης στον ΕΛΑΣ με την πρώτη ομάδα του Πάρνωνα με το ψευδώνυμο «Αχιλλέας» και αρχηγό τον Λεβεντάκη. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες με τους Ιταλούς (Γεράκι, Πλάκα, Κοσμάς), τους Γερμανούς (Απιδιά, Γέφυρα, Μολάους, Μακρινάρα, Βλαχιώτη, Σκάλα, Αρνα, Βουριά, Μονοδένδρι κλπ) και τους ταγματασφαλίτες, σε Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Πήλο, Τρίπολη, Σπάρτη, Γύθειο κ.α. Πιάστηκε από τους μπουραντάδες του στρατού το 1945 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Το 1962 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Αίγινας. Δούλεψε στην ΕΔΑ και έγινε μέλος της τομεακής Μπραχαμίου. Παντρεύτηκε την σ. Βάγια Καρλαύτη το 1963 και το 1966 απέκτησαν το γιο τους Παναγιώτη (Τάκη). Το 1967 με τη δικτατορία φυλακίστηκε στα Γιούρα και μετά στο Λακί της Λέρου και απολύθηκε από το Παρθένι το Πάσχα του 1971, για να συνεχίσει τον αγώνα.

ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ
ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ
Στη μνήμη του και προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

Ο κουνιάδος του, Τάκης Καρλαύτης


ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΖΟΡΖΟΒΙΛΗΣ ΖΗΝΩΝ
ΖΟΡΖΟΒΙΛΗΣ ΖΗΝΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ

Δημήτρης Φάμπας
Δημήτρης Φάμπας

ΦΑΜΠΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΦΑΜΠΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ