Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Τριάντα τρεις προσφυγές

Δύο ακόμη προσφυγές κατατέθηκαν χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, φτάνοντας συνολικά τις 33 προσφυγές. Στο ΣτΕ προσέφυγαν χτες οι ραδιοσταθμοί σταθμοί «Blue Skay» και «Ράδιο Αλφα», ζητώντας να καταργηθούν οι αποφάσεις του υπουργού Τύπου και του ΕΣΡ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, μέχρι την προσεχή Δευτέρα δεν αναμένονται να εκδοθούν αποφάσεις αναστολών επί των αιτήσεων των ραδιοφωνικών σταθμών. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Δ` Τμήματος του ΣτΕ Μ. Βροντάκης δε θα εκδώσει προσωρινές διαταγές επί των αιτήσεων των σταθμών. Να υπενθυμίσουμε ότι η κύρια συζήτηση (επί των αιτήσεων ακύρωσης) προσδιορίστηκε στις 18 του Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, προχτές είχαν καταθέσει προσφυγές οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Sprint» και «Κρήτη FM» (πρώην «Βεγγέρα Σταρ»), ενώ τη Δευτέρα είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο άλλοι 12 σταθμοί, εκ των οποίων οκτώ από το λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα οι «Alpha Sports», «Pollis», «Ράδιο Αττική», «Κρηταυγή», «Ανίλα Music», «Ακμή Radio» και «Δίφωνο», ενώ από τη συμπρωτεύουσα κατατέθηκαν προσφυγές από το «Χρήμα» (πρώην «Ράδιο Κουφάλια»), «Ράδιο Ακρίτες», «Ράδιο Σαφάρι» και «Club».

Από χτες άρχισε να αποστέλνει και το υπουργείου Τύπο στους δύο εισηγητές Δ. Γκρατσία και Ηρ. Τσακόπουλο τα αντίγραφα των πρακτικών των επίμαχων συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τις αποφάσεις για την αδειοδότηση των 28 ραδιοφωνικών σταθμών, όπως είχε ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ