Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... στα ιμπεριαλιστικά κέντρα

Πόση επομένως αξία έχει η δέσμευση του Αλ. Τσίπρα ότι στο Σύνταγμα που θα φτιάξει η κυβέρνησή του, θα προστεθεί ένα άρθρο που θα απαγορεύει οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων ή τον ελλιμενισμό πυρηνοκίνητων πολεμικών πλοίων, όταν ούτε μισή λέξη δεν υπήρχε στην ομιλία του για το γεγονός ότι στην Ελλάδα λειτουργεί αμερικανική βάση ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και υπάρχουν αποθηκευμένα πυρηνικά; Τι θα κάνει μ' αυτά και τις υποχρεώσεις από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ;

Βεβαίως για τα θέματα αυτά ο κ. Τσίπρας έχει δώσει επιτυχώς εξετάσεις στον ιμπεριαλισμό γενικώς και στον αμερικάνικο ειδικώς: «Δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα δική μας η αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ» και σε ό,τι αφορά στις σχέσεις με τις ΗΠΑ «υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία θέλουμε να υπερβούμε. Υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι».

Πιο ισχυροί δεσμοί όμως με μία ιμπεριαλιστική δύναμη σημαίνει τη διατήρηση, τουλάχιστον, των διευκολύνσεων προς την αμερικανο-ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, για την ευόδωση των πολεμοκάπηλων σχεδίων των ιμπεριαλιστών ενάντια σε λαούς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ