Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Συνδυάζοντας το μεράκι και την προσωπική δουλειά, επιστρατεύοντας τη μουσική, για να ακουστεί το «όχι σε όλα τα ναρκωτικά», οι μαθητές που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Καισαριανής ετοίμασαν μία επιτυχημένη συναυλία την περασμένη Κυριακή. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και το παράρτημα του ΕΣΥΝ Βύρωνα - Καισαριανής και αγκαλιάστηκε από γονείς και μαθητές.

Μέσα από την εκδήλωση, το Συντονιστικό απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους μαθητές: «Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας να σκεφτούν: γιατί τη στιγμή που στα σχολεία δεν έχουμε ούτε τα απαραίτητα, που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα, που αντιμετωπίζουμε ένα σωρό προβλήματα στα σπίτια μας, την ίδια στιγμή προωθείται η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών; Γιατί μετατρέπουν σε επιχείρηση τα κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης; Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα θέλει τη νεολαία μες στη θολούρα, με τα κεφάλια κάτω. Εμείς έχουμε άλλη άποψη! Στους νέους ανθρώπους ταιριάζει ο δρόμος της ανυπότακτης στάσης, της διεκδίκησης για όσα μας κλέβουν, η πάλη για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση!», όπως ειπώθηκε από εκπρόσωπο των μαθητών.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ο Θοδωρής Πατσιώτης, πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος του ΕΣΥΝ, μίλησε για τις αιτίες γέννησης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και αναφέρθηκε σε επικίνδυνους μύθους γύρω από το θέμα όπως ο «διαχωρισμός σκληρών - μαλακών ναρκωτικών».


Το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, δουλεμένο από τους ίδιους τους μαθητές, περιλάμβανε μεταξύ άλλων και ένα τραγούδι που έγραψαν τα παιδιά για το θέμα των ναρκωτικών, σε ρυθμούς hip-hop και επίδειξη break-dance.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ