Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ
Μονόδρομος... ο δρόμος του αγώνα

Στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Βόλου
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Βόλου
«Ερχονται νέα μέτρα - καμία αυταπάτη - όλοι στο δρόμο του αγώνα», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΤΑΕ μπροστά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή, 19 του Απρίλη. Το ραντεβού των συνταξιούχων έχει οριστεί στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας, τα σωματεία και οι οργανώσεις των συνταξιούχων πραγματοποιούν συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους που συγκεντρώνονται συνταξιούχοι. Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις οργανώνουν κοινή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 15 Απρίλη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος). Στις 12 του Απρίλη με μαζική παρουσία στην Αθήνα (αφισοκόλληση, πικετοφορία κ.λπ.) θα προπαγανδίσουν το συλλαλητήριο.

Συγκέντρωση στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Βόλου

Να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία Βόλου και ν' αναβαθμιστούν, συνολικά, οι υπηρεσίες Υγείας στην περιοχή, απαίτησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που πήραν μέρος στην αγωνιστική συγκέντρωση που οργάνωσε, χτες, έξω από το υποκατάστημα ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.

Η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να κλείσει το υποκατάστημα του ΕΟΠΠΥ στη Νέα Ιωνία που έρχεται μετά την κατάργηση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο, στην Αγριά, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών για χιλιάδες ασφαλισμένους της Μαγνησίας, ενώ θα πλήξει και τους εργαζόμενους, καθώς, μετά τις συγχωνεύσεις και στο όνομα του «νοικοκυρέματος», μπορεί να γίνουν απολύσεις.

Στη χτεσινή συγκέντρωση χαιρέτισαν η Μαρία Κουτινά, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας και ο Μάκης Συνάτικας, εργαζόμενος στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία του, ο Γ. Ρούσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, υπογράμμισε ότι, μπροστά στη γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, επιβάλλεται η γενικευμένη συμπαράταξη και αντίσταση όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων για δωρεάν Υγεία, αποκλειστικά δημόσια και καθολική για όλο το λαό. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης και της 24ωρης απεργίας και συγκέντρωσης την 1η Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ