Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας

Πληθαίνουν οι αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και σωματείων για απεργία την 1η Μάη και οι πρωτοβουλίες για την οργάνωση και την επιτυχία της.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου αποφάσισε την κήρυξη απεργίας την Πρωτομαγιά. Απεργία έχει κηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ενώ διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά, την Κυριακή 28 Απρίλη στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου.

Σειρά δραστηριοτήτων για την επιτυχία της απεργίας σχεδιάζει η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Προχωρά σε δίωρες στάσεις εργασίας σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής (π.χ. ΦΙΞ, Ιππόδρομος, επέκταση ΜΕΤΡΟ, ρέμα Εσχατιάς κ.λπ.) όπου θα γίνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις εργαζομένων για το θέμα. Επίσης, στις 27 Απρίλη θα γίνει ευρεία σύσκεψη για τη νεολαία στο Συνδικάτο. Εκδηλώσεις θα γίνουν και σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, με πρωτοβουλία των παραρτημάτων του Συνδικάτου (π.χ. σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μενίδι, Πετρούπολη κ.λπ.).

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την πρωτομαγιάτικη απεργία απευθύνουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών νομού Αχαΐας (ΣΕΙΥΠ).

Επίσης, αποφάσεις έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο και μια σειρά σωματεία στη Λάρισα: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Μετάλλου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, το Σωματείο Εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΑΤ, το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ.

Σε απεργία την 1η Μάη καλεί και το ΕΚΑ.

Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Την προσπάθεια εκφυλισμού της Πρωτομαγιάς καταδικάζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ