Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπόθεση των μονοπωλίων

Προσκλητήριο για «εθνική πατριωτική εκστρατεία υπεράσπισης της ελληνικότητας του τραπεζικού συστήματος», (!) απευθύνει η ηγεσία της ΟΤΟΕ. Στην «εθνική» προσπάθεια χωράνε οι «πάντες», συγκεκριμένα «η ελληνική κοινωνία, συνδικαλιστικό κίνημα, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του τόπου, επιχειρηματίες που επιχειρούν, επιμένουν και πιστεύουν στην ανάκαμψη της χώρας, εκκλησία, μαζικοί φορείς και όλοι όσοι θέλουν και μπορούν»...

«Εθνική προσπάθεια», χαρακτηρίζουν τις υποθέσεις των τραπεζιτών και των μονοπωλίων, που αγωνιούν για την επιχείρηση «ανακεφαλαιοποίησης», η οποία, έτσι κι αλλιώς, στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της, θα καλυφθεί από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ). Η συνδικαλιστική ηγεσία των τραπεζοϋπαλλήλων «αγωνιά» και για την ...ελληνικότητα και για τη μετοχική σύνθεση του τραπεζικού συστήματος, στο οποίο εδώ και δεκαετίες έχουν πατήσει γερά πόδι, γαλλικά, γερμανικά και άλλα τραπεζικά μονοπώλια. Τελευταία, μετά το «κούρεμα», τις «αναδουλειές», την απογείωση των «κόκκινων δανείων» και των «επισφαλειών» αποφάσισαν να αναχωρήσουν από την ντόπια επιχειρηματική πιάτσα, να βάλουν πλώρη για αλλού, σε αναζήτηση νέων ευκαιριών και αποδόσεων. Οι ντόπιοι τραπεζίτες, από τη δική τους πλευρά, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν «επενδύσει» στην ευρύτερη ζωτική περιοχή, όπως στη ΝΑ Ευρώπη και την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αναδιάταξης της τραπεζικής αρχιτεκτονικής και της «ενιαίας εποπτείας» στην ΕΕ, το «εθνικό προσκλητήριο» και μάλιστα σε λαϊκούς ανθρώπους είναι και ξεκομμένο από την πραγματικότητα και αποπροσανατολιστικό για το λαό και επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα. Αλλωστε, και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο λαός την πληρώνει.

Από τη δική μας την πλευρά, μοναδική λύση είναι η πάλη για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, η ρήξη και η ανατροπή, με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ