Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΝΟ»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία τους, διεκδικώντας ανάκληση των απολύσεων και απόσυρση των μηνύσεων, καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών και ανάκληση των διαθεσιμοτήτων. Την ίδια ώρα η εργοδοσία του ομίλου «ΚΟΛΙΟΣ» εμφανίζεται αδιάλλακτη και ζητά από τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να σταθούν στο πλευρό της στην έφεση κατά της απόφασης απόρριψης της υπαγωγής «ΑΓΝΟ» στο άρθρο '99, υποσχόμενη ως αντάλλαγμα την ανάκληση των 6 έτσι κι αλλιώς παράνομων απολύσεων. Πρόταση που απέρριψαν ως εκβιαστική.

Παράλληλα, διαδίδεται, μέσω των ΜΜΕ, ότι ο επιχειρηματίας Ι. Σαββίδης, ενδιαφέρεται να αγοράσει την «ΑΓΝΟ» και άρχισε να διαμορφώνεται κλίμα δήθεν σωτηρίας της επιχείρησης και των εργαζομένων και προσπάθεια εμπλοκής των εργαζομένων στα επιχειρηματικά παιχνίδια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της «ΑΓΝΟ», Γ. Κουσαξίδης, ξεκαθαρίζει ότι «τα αιτήματα του σωματείου αφορούν τον τωρινό ιδιοκτήτη της ΑΓΝΟ αλλά και οποιονδήποτε άλλο ιδιοκτήτη προκύψει. Η θέση μας για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των μισθολογικών δικαιωμάτων μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει και δεν μπορούν να ταυτιστούν με τα επιχειρηματικά σχέδια κανενός».

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή της φήμες περί πώλησης της «ΑΓΝΟ» σε άλλον επιχειρηματία σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η εμπειρία από αντίστοιχες μεταπωλήσεις και σε άλλους κλάδους απέδειξε ότι αυτές περνούν πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων, με μείωση προσωπικού, μειώσεις μισθών.

Ο μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι ένας: Συνέχιση του αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ανεξάρτητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΑΓΝΟ. Οι εργαζόμενοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα που δεν ταυτίζονται σε καμία περίπτωση με τα επιχειρηματικά σχέδια του νυν ιδιοκτήτη ή του επόμενου επενδυτή.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κλάδο, αναμένουμε ένταση της επίθεσης προς τους εργαζόμενους, στηριγμένη σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι εργοδότες και καλούμε σε συντονισμό τους εργαζόμενους του κλάδου, με τους μικροπαραγωγούς γάλακτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ