Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προετοιμάζονται τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με επιτυχία συνεχίζεται το μαθητικό τουρνουά της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Από τους αγώνες στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης
Από τους αγώνες στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης
«Αλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη. Ελα και 'συ στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ενωσε τη φωνή σου με τους συμμαθητές σου, τους νέους και τις νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης»...

Είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές, μπροστά στα Μαθητικά Φεστιβάλ που θα γίνουν από άκρη σε άκρη στη χώρα από τις 20 Απρίλη μέχρι το τέλος του μήνα. Η ΚΝΕ, απλώνει σε κάθε σχολείο, φροντιστήριο, χώρο όπου συχνάζουν μαθητές το κάλεσμα να συμβάλλουν με τις ιδέες και τις δημιουργίες τους σε αυτό το θεσμό που αποτελεί χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης, πολιτικού προβληματισμού, γνωριμίας με την πρόταση της ΚΝΕ.

Η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απρίλη σε: Πειραιά, Περιστέρι, Καισαριανή, Σεπόλια, Μενίδι, Λαύριο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Κοκκινιά, Γκράβα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Πέραμα, Ελευσίνα, Γέρακα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Μαθητικό τουρνουά στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, την Κυριακή ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες του πρώτου ομίλου του μαθητικού τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο γηπεδάκι της Τριανδρίας. Το τουρνουά διοργανώθηκε ενόψει του μαθητικού φεστιβάλ που θα γίνει στις 26 Απρίλη στο πάρκο έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από την Ελσα Αβραμίδου, στέλεχος του ΚΚΕ, γιατρό και προπονήτρια μπάσκετ η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της άθλησης για τη νεολαία και στη διεκδίκηση από κοινού από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ουσιαστικής άθλησης ενταγμένης στο σχολικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της εξάρτησης από ναρκωτικά αλλά και από το αλκοόλ, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα video-games, τον τζόγο τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η στάση ζωής ενός νέου που μένει μακριά από κάθε μορφής εξάρτηση είναι από μόνη της ένα χτύπημα στο ίδιο το σύστημα που σήμερα μας καταδικάζει στην εξαθλίωση».

Στους αγώνες που ακολούθησαν, συμμετείχαν 8 ομάδες από το 7ο και 8ο ΕΠΑΛ («Ευκλείδης»), το 18ο, 20ό, 24ο και 28ο ΓΕΛ, ενώ έπαιξαν και μαθητές Δημοτικού! Εντύπωση έκαναν οι μετανάστες μαθητές με τις ποδοσφαιρικές ικανότητές τους, αποδεικνύοντας και μέσα από τον αθλητισμό ότι δεν «υπάρχουν κατώτερες φυλές» και ότι μόνο ο συναγωνισμός και η συλλογικότητα ταιριάζει ανάμεσα σε παιδιά με ίδιες ανάγκες και όνειρα. Η νικήτρια ομάδα του πρώτου ομίλου θα παίξει με το νικητή του 2ου ομίλου (ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 ομάδες) που θα γίνει το Σάββατο 20 Απρίλη στο γηπεδάκι Τριανδρίας, ενώ οι βραβεύσεις θα γίνουν τη βραδιά του Μαθητικού Φεστιβάλ στην κεντρική εξέδρα. Την ίδια μέρα προγραμματίζεται και τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στο 4ο - 5ο Λύκειο Καλαμαριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ