Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Καμία οργανική θέση χαμένη»

Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έγινε χτες στο υπουργείο Παιδείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«

Καμία οργανική θέση χαμένη - καμία σύμπτυξη και συγχώνευση σχολείων και τμημάτων» απαίτησαν χτες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας.

Διαδήλωσαν ενάντια στο νέο χτύπημα που φέρνει η εγκύκλιος για μείωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών η οποία οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών, σε συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων, στοίβαγμα των παιδιών που κάθε άλλο παρά σε παιδαγωγικές ανάγκες βασίζεται. Η εγκύκλιος έφτασε σαν συνέχεια μιας σειράς μέτρων που οικοδομούν το νέο σχολείο της αγοράς. Που προσαρτούν τη λειτουργία της εκπαίδευσης στις ανάγκες των μονοπωλίων και προσαρμόζουν τα σχολεία στα δεδομένα της καπιταλιστικής κρίσης. Με αποτέλεσμα μία εκπαίδευση κερδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο, φτηνή για το κράτος και ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις και εμφανίστηκε... καθησυχαστικός. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, είπε ότι η επίμαχη εγκύκλιος έχει στόχο να δώσει την πραγματική εικόνα των σχολείων, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει γιατί ήταν σκόπιμο να συμπεριληφθεί σε αυτή και πρόβλεψη για την οργανικότητα των σχολείων με μέτρο τους 25 μαθητές ανά τμήμα. Είπε ότι από το έγγραφο δεν προκύπτουν απολύσεις εκπαιδευτικών, επαναλαμβάνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με συγκεκριμένα κριτήρια. Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, απάντησε ότι τα κενά θα καλύπτονται όπου υπάρχουν πιστώσεις και ότι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών αποτελεί λύση από μόνη της. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν επίσης απαντήσεις για τα περί αιφνιδιαστικών επισκέψεων ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία. Ο υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για μηχανισμό του κράτους και δεν πρέπει το έργο τους να επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και από το βήμα της συγκέντρωσης δήλωσαν ότι οι απαντήσεις του υφυπουργού δεν προκαλούν έκπληξη και κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε κλιμάκωση της πάλης και επαγρύπνηση, θυμίζοντας ότι είναι πάγια τακτική των κυβερνώντων να εμφανίζονται καθησυχαστικοί και να φέρνουν σκληρά μέτρα μέσα στον Αύγουστο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά (2013-06-19 00:00:00.0)
Καμία οργανική θέση να μη χαθεί (2013-04-25 00:00:00.0)
Ενάντια στις καταργήσεις οργανικών θέσεων (2013-04-16 00:00:00.0)
Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις τμημάτων! (2013-02-14 00:00:00.0)
Ανακατανομές για εξοικονόμηση ...παιδείας (2002-02-17 00:00:00.0)
Συμπτύξεις... πάση θυσία (1998-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ