Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Να γίνει ανάσα ζωής για τους κατοίκους

Να μετατραπεί σε ενιαίο χώρο πρασίνου υψηλής βλάστησης, ήπιας άθλησης και περιπάτου αλλά και ανάσα ζωής για το λαό και τα παιδιά του ζητά η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου και καλεί τους δημότες σε μαζικό αγώνα για να απομακρυνθούν κάθε υποδομή και δραστηριότητα (γκαράζ, εκθεσιακό κέντρο, νεκροταφείο, εμπορικές επιχειρήσεις κλπ.) από την περιοχή του Αλσους.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως με τη λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό στο Περιστέρι τόσο η δημοτική αρχή, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, όσο και παλιοί και νέοι «φίλοι» του περιβάλλοντος και εκκολαπτόμενοι διαχειριστές «αντιμνημονιακού» τύπου και αθεράπευτης ευρω-λαγνείας, άνοιξαν το χορό για το φιλέτο που ονομάζεται ευρύτερη περιοχή του Αλσους. Και για να πετύχουν τους σκοπούς τους, χρησιμοποιούν την υπόθεση «των καταπατημένων οικοπέδων και των ελεύθερων χώρων στο Περιστέρι. Νομικά παιχνίδια, ψεύτικες αντιθέσεις, κωλυσιεργίες, αδιέξοδα και τετελεσμένα, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει με δάνεια αυτό που του ανήκει».

Παράλληλα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου αναφέρει ανάμεσα σε άλλα, πως στόχος είναι «η πλήρης εκχώρηση της ευρύτερης περιοχής του Αλσους για εμπορικές χρήσεις και τσιμεντοποίηση σε εφαρμογή του γνωστού αντιδραστικού Γενικού Πολεοδομικού Κανονισμού που ψηφίστηκε μερικά χρόνια πριν». Ανάλογες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχουν οι παρατάξεις, που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. και που συνέβαλαν με την ψήφιση, την ανοχή και την καλλιέργεια αντιλήψεων περί «αειφόρου ανάπτυξης», ανταγωνιστικότητας και ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

  • Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια ανέργων αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση των απλήρωτων λογαριασμών δύο οικογενειών στο δήμο Ξάνθης, πέτυχε προχτές η Λαϊκή Επιτροπή της πόλης. Μέλη της, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΔΕΗ, πετυχαίνοντας τα παραπάνω ενώ έχουν προγραμματιστεί δράσεις το επόμενο δεκαήμερο για πολλά ζητήματα που αφορούν την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και τα βάρη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ