Κυριακή 21 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Φινάλε ... αγωνίας, κραυγών και ψιθύρων

Ο φόβος της απαξίωσης του προϊόντος άρα και η μείωση των κερδών επιβάλλει ακόμα και αλλαγή στρατηγικής για τους επιχειρηματίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Eurokinissi

Ο φόβος της απαξίωσης του προϊόντος άρα και η μείωση των κερδών επιβάλλει ακόμα και αλλαγή στρατηγικής για τους επιχειρηματίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Στην σκιά των όσων έγιναν την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, εν αναμονή αυτών που ίσως γίνουν (αναλόγως και της απόφασης της αθλητικής δικαιοσύνης για την ΑΕΚ αφού το κείμενο γραφόταν πριν την εκδίκαση) και σίγουρα εν μέσω κραυγών και ψιθύρων, το φετινό πρωτάθλημα της Super League ρίχνει σήμερα την αυλαία του. Με την 30ή αγωνιστική να σηματοδοτεί ένα φινάλε αγωνίας τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε εξωαγωνιστικό.

Τι είχες Γιάννη...

Το ντου των οπαδών της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πριν την λήξη του παιχνιδιού με τον Πανθρακικό, η απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη για οριστική διακοπή, το ενδεχόμενο τιμωρίας της ΑΕΚ, ή το αντίστοιχο αθώωσής της, είναι γεγονότα που ουσιαστικά σημαδεύουν τόσο το τέλος του φετινού πρωταθλήματος όσο και την επόμενη ημέρα του. Την ίδια ώρα και εκτός των τελευταίων γεγονότων στο ΟΑΚΑ που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών που την τιμητική τους είχαν οι εκπλήξεις (και μάλιστα πολλές εκ των οποίων ...μεγατόνων) προκαλούν αίσθηση και δίνουν τροφή για συζητήσεις και ...σενάρια.

Η σαπίλα δεν κρύβεται

Με αυτά και με αυτά για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο... όλα τα ίδια μένουν. Βια, καχυποψία, παρασκήνιο, σενάρια, πόλεμος συμφερόντων είναι από τα βασικά κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της σάπιας εικόνας του προϊόντος που διαχειρίζονται οι επιχειρηματίες. Ολοι αυτοί που επενδύουν στον αθλητισμό για δικό τους όφελος. Στόχος τους είναι το κέρδος και όταν δεν υπάρχουν εγγυήσεις αποσύρονται, είτε είναι ένας, είτε πολλοί, αδιαφορώντας για την ...καμένη γη που αφήνουν πίσω και φυσικά για το γεγονός ότι με τις ευλογίες της Πολιτείας αυτή θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός Λαός (βλ. σχετικές τροπολογίες για τα χρέη των ΠΑΕ). Είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που όταν βλέπουν ότι το ίδιο το προΐόν τους κινδυνεύει με απαξίωση δε διστάζουν να παραμερίσουν τις εσωτερικές ίντριγκες προκειμένου να υποστηρίξουν μέχρι πρότινος βασικούς αντιπάλους προκειμένου στο σύνολο να μη βγουν και αυτοί χαμένοι (βλ. τηλεοπτικά συμβόλαια, χορηγίες). Αλλωστε, η διασφάλιση των κερδών τους είναι ο βασικός στόχος και για να συμβεί αυτό οι οποιεσδήποτε αναδιπλώσεις επιτρέποντα. Πρώην έχθρες μετατρέπονται σε... επιθέσεις φιλίας ή και το αντίστροφο κάποιες φορές, σχηματισμός καινούριων συμμαχιών, είναι μερικά απ' όσα απαιτεί το κυνήγι και περισσότερο η διασφάλιση των κερδών.


Τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ σημαδεύουν με τον ένα ή άλλο τρόπο τις εξελίξεις στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος
Τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ σημαδεύουν με τον ένα ή άλλο τρόπο τις εξελίξεις στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ