Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Συμφέρον για τους λαούς η διάλυση της Ενωσης του κεφαλαίου

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση σχετικά με την «Εκθεση προόδου του 2012 για τη Σερβία», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε τα εξής:

«Τα Δυτικά Βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτελούν πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για την κατάκτηση γεωστρατηγικών θέσεων και επιρροής, τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, που οι λαοί πλήρωσαν και πληρώνουν με το αίμα τους.

Η διαδικασία της ένταξης της Σερβίας είναι η άλλη όψη και η συνέχεια του εγκληματικού πολέμου ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, του αιματοκυλίσματος του γιουγκοσλάβικου λαού, του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας και της δημιουργίας ευρωΝΑΤΟικών προτεκτοράτων, όπως το Κόσσοβο, της μόνιμης παρουσίας κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της "Αλθέα" στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, της EULEX στο Κόσσοβο.

Η ενταξιακή διαδικασία της Σερβίας στην ΕΕ χρησιμοποιείται από τους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, τις αστικές κυβερνήσεις της Σερβίας και διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως οι ΗΠΑ, σαν ένας ωμός εκβιασμός στο σερβικό λαό να αποδεχτεί όλες τις ιμπεριαλιστικές αξιώσεις και σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, τον περαιτέρω διαμελισμό της Σερβίας, με την οριστική απόσπαση του Κοσσόβου. Το απέδειξε καθαρά η διαδικασία των "διαπραγματεύσεων" - με τη μεσολάβηση της ΕΕ - της Σερβίας με το καθεστώς του προτεκτοράτου του Κοσσόβου, που έγινε κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, με τον ωμό εκβιασμό να αναγνωρίσει η Σερβία το ευρωΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, για να πάρει την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ μόνο νέα δεινά και βάσανα θα προσθέσει στο σερβικό λαό. Συμφέρον για τους λαούς δεν είναι η διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής ευρωενωσιακής συμμαχίας του κεφαλαίου, αλλά η διάλυσή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ