Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερευνες για τις επιθέσεις στη Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ.--

Οι ένοχοι για τη διπλή επίθεση στη Βοστώνη θα συλληφθούν και θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας χτες στην τελετή μνήμης στην πόλη για τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο χώρο του τερματισμού του μαραθωνίου την περασμένη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έκανε μία πολύ συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσει τον πόνο και την οργή του αμερικανικού λαού ώστε να προωθηθούν τα μέτρα για την πλήρη μεταφορά του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και εντός του αμερικανικού εδάφους. Μέτρα που σχεδιάζονται εδώ και καιρό αλλά συναντούν πολλές αντιδράσεις. Το θέμα της «εσωτερικής τρομοκρατίας» καλλιεργείται τεχνηέντως και μέσω των φημών που οργιάζουν και διαρρέονται από τα ΜΜΕ, τόσο για τους «υπόπτους» ή για επικείμενες συλλήψεις.

Μία ακόμη υπόθεση που δεν επιβεβαιώθηκε είναι και η σύνδεση των επιθέσεων στη Βοστώνη με τις «δηλητηριασμένες επιστολές» προς τον Πρόεδρο Ομπάμα και γερουσιαστές. Τελικά, οι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν τον Πολ Κέβιν Κέρτις, έναν 45χρονο κάτοικο του Μισισίπι. Το FBI δήλωσε ότι ο Κέρτις φαίνεται πως έστειλε επιστολή με θανατηφόρο τοξίνη ρικίνη και σε έναν αξιωματούχο της Δικαιοσύνης του Μισισίπι. Υποπτη επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γερουσιαστή του Μίσιγκαν Καρλ Λέβιν, ενώ και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ