Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ

Motion Team

O «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει και σήμερα συγχαρητήρια μηνύματα από Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα, που απευθύνονται στο ΚΚΕ, στον νέο Γενικό Γραμματέα και στην απερχόμενη ΓΓ της ΚΕ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας

Πράγα 17 Απρίλη 2013

Αγαπητέ σύντροφε Κουτσούμπα,

Επιτρέψτε μου εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας και εμού του ιδίου να σας συγχαρώ ειλικρινά για την εκλογή σας στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του κόμματος με τη μακρά και ένδοξη ιστορία αγώνων για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας του αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και τη δημοκρατία. Η παράδοση των στενών αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα στα κόμματά μας που ενισχύθηκαν όταν χιλιάδες Ελληνες διέφυγαν από την πατρίδα τους όπου διώκονταν από το μοναρχικό - φασιστικό καθεστώς έχει επίσης μεγάλη και ένδοξη ιστορία. Η Τσεχοσλοβακία έγινε η πατρίδα τους.

Ολα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ έχει περάσει πολλές σκληρές δοκιμασίες ενώ μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται άφοβα τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων, δείχνοντάς τους τη διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση.

Αγαπητέ σύντροφε Κουτσούμπα,

Σας ευχόμαστε καλή υγεία, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνετε. Ευχόμαστε το αδελφικό μας ΚΚΕ να ισχυροποιήσει τις θέσεις του στην ελληνική κοινωνία και να πετύχει και άλλες κατακτήσεις που χρειάζεται ο σκληρά δοκιμασμένος ελληνικός λαός.

Αναμένουμε να συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία μας. Για να σταθούμε επάξια στο έργο μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Vojtech Filip

Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας

***

Πράγα 17 Απρίλη 2013

Αξιότιμη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα,

Επιτρέψτε μου εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας και εμού του ιδίου να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη συνεργασία ανάμεσα στα αδερφά κόμματά μας από το 1991 μέχρι το 2013 που το ΚΚΕ βρισκόταν υπό την καθοδήγησή σας.

Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τη μεγάλη προσοχή και το ειλικρινές ενδιαφέρον που δείξατε για τις διεθνείς δραστηριότητες και τη διεθνιστική συνεργασία μέσα στο κομμουνιστικό κίνημα και κατ' επέκταση για τις στενές σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημία Μοραβίας.

Εχετε κάνει τεράστια δουλειά για τον ελληνικό λαό, για την ανάπτυξη της συνεργασίας στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, για τη σωστή αντιμετώπιση των αντιπαραθέσεων και των ζητημάτων του σύγχρονου κόσμου. Θα θυμόμαστε την αμοιβαία συνεργασία μας με σεβασμό.

Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε εσάς και το ΚΚΕ και προσβλέπουμε στην παραπέρα συνεργασία των κομμάτων μας. Για να σταθούμε επάξια στο έργο μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Vojtech Filip

Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας

Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Λισσαβόνα, 18/4/2013

Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα,

Με την ευκαιρία της εκλογής σας στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο πλαίσιο του 19ουΣυνεδρίου σας, σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς μου και εκφράζω τη θέληση του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος να δυναμώσουμε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στα δύο κόμματά μας.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Jeronimo de Sousa

Γενικός Γραμματέας του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΦΚΚ-1930)

Αγαπητέ σύντροφε, Δημήτρη Κουτσούμπα,

Το Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΦΚΚ-1930) σας συγχαίρει για την εκλογή σας στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ).

Οι τέσσερις δεκαετίες της δράσης σας που ξεκίνησε από την ΚΝΕ, τις εδαφικές Οργανώσεις του ΚΚΕ μέχρι την εκλογή σας στην Κεντρική Επιτροπή, στο Πολιτικό Γραφείο και στη Γραμματεία του ΚΚΕ αποτελούν σημαντικές εμπειρίες, για να αναλάβετε την πιο υπεύθυνη θέση στο ΚΚΕ.

Αυτό ισχύει ιδιαιτέρα για τις προηγούμενες χρεώσεις σας στον Τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ, τα δέκα χρόνια που διατελέσατε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και την ευθύνη σας για τις διεθνείς σχέσεις του Κόμματος που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία (2000 - 2009), σε μια περίοδο που το ΚΚΕ ξεκίνησε και καθιέρωσε τις ετήσιες Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Το ΦΚΚ-1930 θα ήθελε, επίσης, να συγχαρεί όλους τους άλλους συντρόφους που εκλέχτηκαν στην Κεντρική Επιτροπή και την Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα καθώς και τους άλλους συντρόφους που εκλέχθηκαν στο Πολιτικό Γραφείο και τη Γραμματεία στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, σθένος, κουράγιο και καλή υγεία για να συνεχίσετε τους αγώνες σας για την κατάκτηση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς,

Antonio E. Paris

Γενικός Γραμματέας

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας

Προς την ΚΕ του ΚΚΕ

Προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα

Συγχαίρουμε εσάς και όλα τα μέλη του ΚΚΕ με την πετυχημένη διεξαγωγή του 19ουΣυνεδρίου του Κόμματος.

Οπως και πριν είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε μαζί με το ΚΚΕ τις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και να παλέψουμε για τη νίκη του σοσιαλισμού στις χώρες μας και σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων Λευκορωσίας

Ι. Ι. Ακίντσιτς

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με χαρά μάθαμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία το 19ο Συνέδριό του το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργασίες και οι αποφάσεις του Συνεδρίου θα συμβάλουν στην κλιμάκωση της πάλης του λαού της Ελλάδας ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Τη στιγμή που η εργατική τάξη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη σκληρή επίθεση του κεφαλαίου, που υλοποιείται κατά κύριο λόγο μέσα από μέτρα λιτότητας η καθοδήγηση των κομμουνιστών αποτελεί ζωτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Οι κομμουνιστές αποτελούν τη μόνη εναλλακτική λύση του λαού για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Δεν παλεύουν μόνο για να δημιουργηθεί ένα αδιαπέραστο τείχος στις ολέθριες επιδιώξεις των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών αλλά και για να αποκαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα της ψευτο-αριστεράς.

Από αυτήν την άποψη θα θέλαμε να πούμε ότι μετά το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του λαού της Ελλάδας και των λαών της περιοχής. Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς μας και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και το νέο Γενικό Γραμματέα της Δημήτρη Κουτσούμπα. Η συντρόφισσα Αλέκα Παπαρηγα παρέδωσε τη σημαία στο δοκιμασμένο σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα έχοντας καθοδηγήσει με επιτυχία το κόμμα σε δύσκολους καιρούς χωρίς να αλλοιωθεί ο κομμουνιστικός χαρακτήρας του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας είναι έτοιμο να ενισχύσει τις αδερφικές σχέσεις και τη συνεργασία με τα νέα όργανα του ΚΚΕ, για να διευρυνθεί και να βαθύνει ο κοινός μας αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό, για το σοσιαλισμό.

Κεντρική Επιτροπή

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης

Αξιοσέβαστε σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ του ΚΚΕ,

Σύντροφοι μέλη του ΠΓ και της ΚΕ,

Συντροφικός χαιρετισμός,

Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης σας απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια, με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του αδελφού κόμματός σας και την έγκριση του νέου πολιτικού του Προγράμματος και Καταστατικού.

Η σύγκληση του Συνεδρίου σας έγινε σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και οικονομικών καταρρεύσεων, ιδίως στη χώρα σας, την Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Συνέδριό σας είχε συζητήσει τα αίτια αυτής της κρίσης και ανέπτυξε ικανές λύσεις για την αποκατάστασή τους, για να σώσει το φιλικό ελληνικό λαό από τις καταστροφές που φέρνει η καπιταλιστική οικονομία και η ακόρεστη απληστία της αστικής τάξης.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Χαιρετίζοντας την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου σας, προσβλέπουμε στην εμβάθυνση των διακεκριμένων σχέσεων των κομμάτων μας, για το καλό και των δύο φίλων λαών μας και των εργαζομένων μαζών.

Δόξα στο σοσιαλισμό!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης.

17/04/2013


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ