Κυριακή 21 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου μπρεντ υποχώρησε αυτή τη βδομάδα κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλη, καθώς τα ασθενή οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις για μείωση της ζήτησης του «μαύρου χρυσού», αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των «Financial Times». Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε περισσότερο από 10% τον Απρίλη και σχεδόν 5% την τρέχουσα βδομάδα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΠΤΩΣΗ Οι αγορές νέων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 10,2% το Μάρτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για 18ο συνεχή μήνα, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 1,3 εκατομμύριο αυτοκίνητα, ανακοίνωσε η Eυρωπαϊκή Eνωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (Acea) συγκρίνοντας τα στοιχεία αυτά με τα αντίστοιχα του ίδιου μήνα πέρυσι. Η πτώση οφείλεται στην ξαφνική πτώση των πωλήσεων στις περισσότερες μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία (-17,1%), η Γαλλία (-16,2%), η Ιταλία (-4,9%), η Ισπανία (-13,9%).

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Μικρή αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη βδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης, τη βδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου, κατατέθηκαν συνολικά 352.000 αιτήσεις, αυξημένες κατά 4.000. Την αμέσως προηγούμενη βδομάδα είχαν κατατεθεί 348.000 αιτήσεις, βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ