Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΚΑ
Υποσχέσεις για έργα πυροπροστασίας

Υποσχέσεις για περισσότερα από 53,5 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν φέτος για έργα και μέτρα αντιπυρικής προστασίας, μοίρασε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Οπως προκύπτει, πάντως, από τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν έχει διατεθεί κανένα κονδύλι και προς το παρόν οι πιστώσεις παραμένουν στα λόγια. Για παράδειγμα:

  • Από το Μάη θα διατεθεί ποσόν 2,5 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» για τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, τους παρόδιους καθαρισμούς βλάστησης, τη συντήρηση και κατασκευή υδατοδεξαμενών υδροληψίας των Πυροσβεστικών Οχημάτων, τη συντήρηση πυροφυλακίων κ.λπ.
  • Από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της Ειδικής Γραμματείας Δασών θα διατεθεί το ποσόν των 3.500.000 ευρώ για 251 άτομα εποχικού προσωπικού 8μηνης διάρκειας, η διαδικασία πρόσληψης των οποίων δεν έχει ξεκινήσει.
  • Από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού θα διατεθεί από το Μάη το ποσόν των 3.950.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της υπερωριακής εργασίας επιφυλακής και οργάνωσης εποχούμενων περιπόλων.
  • Από πιστώσεις των Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ για έργα και εργασίες αντιπυρικής προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ