Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Αυτοδίκαιη αργία» με κάθε αφορμή!

Καθεστώς κινδυνεύει να γίνει η υπαγωγή σε «αυτοδίκαιη αργία» εκπαιδευτικών, για υποθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την εργασία τους. Το ένα μετά το άλλο «εμφανίζονται» τα σχετικά παραδείγματα και αποδεικνύουν πως η διαδικασία αυτή θα αξιοποιηθεί είτε για να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, είτε θα οδηγήσει σε άδικες καταδίκες για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά τους, ενώ στην πράξη καταργείται και το τεκμήριο της αθωότητας.

Υπενθυμίζουμε πως εκπαιδευτικός από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές! Ο μηνυτής κοινοποίησε τη μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κοινοποίησαν στον εκπαιδευτικό την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου 4043/12 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»! Για το θέμα έγινε, χτες, παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη των ΕΛΜΕ Αχαΐας και Ηλείας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος απάντησε πως το θέμα ξεπερνά τις αρμοδιότητές του. Είχε προηγηθεί και κινητοποίηση στην τοπική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην Ηλεία, την Πέμπτη.

Στη Λάρισα υπάρχει ένα ακόμα παράδειγμα και ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε η ΕΛΜΕ. Ο δάσκαλος που κινδυνεύει να τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία» (παραπέμπεται στο πειθαρχικό) είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2012. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ «η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο».

Το τρίτο παράδειγμα έρχεται από τη Χαλκιδική, όπου δασκάλα αποσπασμένη στο νομό, μητέρα ενός παιδιού, η οποία τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για υπόθεση που αφορά καθαρά προσωπικό της θέμα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ