Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυτοδιοίκηση επιχειρηματίας το όνειρό τους

Μια αυτοδιοίκηση... δεινό επιχειρηματία οραματίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης, αν ερμηνεύουμε σωστά το άρθρο του στην προχτεσινή «Αυγή». Μια Αυτοδιοίκηση φορομπηχτικό μηχανισμό, που θα εξοικονομεί πόρους, επιβάλλοντας φορολογία στους δημότες, απαλλάσσοντας το κράτος από τις υποχρεώσεις του και τις ευθύνες του απέναντί της και απέναντι στους πολίτες.

Ο Μ. Παπαγιαννάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι η ΤΑ σήμερα δεν έχει αρμοδιότητες και εξουσίες. Η αλήθεια είναι ότι η ΤΑ και αρμοδιότητες και εξουσίες έχει. Εκείνο που δεν έχει είναι χρήμα. Αυτό που το κράτος αποσπά από τον πολίτη για υπηρεσίες που ποτέ δεν του παρέχει. Αλλά επ' αυτού «τσιμουδιά» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ.

Αντιθέτως στηλιτεύει την ΤΑ ως «κίνημα διαμαρτυρίας» και ανεξάρτητα από το αν ισχύει κάτι τέτοιο και σε ποιο βαθμό, ο ίδιος αποκαλύπτει την αλλεργία που του προκαλεί μια διεκδικητική ΤΑ. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν είναι ευθύνη της ΤΑ π.χ. η δημιουργία θέσεων εργασίας όπως προτείνει ο κ. Παπαγιαννάκης. Ευθύνη και χρέος της είναι να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των ανέργων και όλων των εργαζομένων και από κοινού να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ