Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Γυναίκες στη «σκιά του έρωτα»

Σκηνή από την ταινία του Ντάγκλας Μακ Γκραθ «Εμα»
Σκηνή από την ταινία του Ντάγκλας Μακ Γκραθ «Εμα»
Μετά το «Σπίτι των Πνευμάτων», ένα ακόμα βιβλίο της Χιλιανής συγγραφέως Ιζαμπέλ Αλιέντε μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. «Του έρωτα και της σκιάς» σε σκηνοθεσία Μπέτι Κάπλαν, είναι η ταινία που προβάλλεται, σήμερα, στις 00.30 στην ΕΤ 3.

Μια ιστορία του ξυπνήματος, της αγάπης που δε γνωρίζει σύνορα και του κουράγιου, που δεν ξέρει τι είναι ο φόβος. Η Αϊρίν Μπέλτραν, μια όμορφη νεαρή δημοσιογράφος, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον παλιό τρόπο ζωής της και το νέο που της παρουσιάζεται, μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, της φάσης της ενηλικίωσης και εκείνης της γυναικείας ωριμότητας. Εναντιώνεται στη μητέρα της, την εκκλησία, την πολιτεία, τη μυστική αστυνομία, ακόμη και στους προσωπικούς της φόβους, προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια για την ίδια της την πατρίδα. Η Αϊρίν είναι αρραβωνιασμένη με τον Γκουστάβο, που είναι αξιωματικός, πιστεύει ότι τον αγαπάει, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Φραγκίσκο. Εναν ασυμβίβαστο φωτογράφο, που αναζητεί δουλιά στο περιοδικό μόδας που εργάζεται εκείνη. Η ζωή της θα αλλάξει οριστικά, καθώς τον ερωτεύεται παράφορα, εκείνο που δε γνωρίζει είναι ότι ο Φραγκίσκο έχει επαφές με ανθρώπους που αντιτίθενται στο στρατιωτικό καθεστώς της χώρας. Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Τζένιφερ Κόνελι, Στεφανία Σαντρέλι, Καμίλο Γκαλάρντο κ.α.

«Εμα», σε σκηνοθεσία Ντάγκλας Μακ Γκραθ.

Η Εμα είναι μια όμορφη, έξυπνη, αλλά και ανικανοποίητη κοπέλα, που ζει με το χήρο πατέρα της σε μια γραφική κωμόπολη ξένοιαστα και ευτυχισμένα. Οταν όμως η αγαπημένη της γκουβερνάντα φεύγει από το σπίτι για να παντρευτεί και να ξεκινήσει τη δική της ζωή, η Εμα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μόνη τα προβλήματα της ζωής, αλλά και ένα μεγάλο θέμα. Πώς να βοηθήσει τους άλλους να παντρευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένα. Ετσι σκέφτεται και δρα για λογαριασμό των φίλων της σαν να επρόκειτο για τον εαυτό της. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τελικά η Εμα να ρυθμίζει τις ζωές όλου του περίγυρού της. Πρωταγωνιστούν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τόνι Κόλετ, Αλαν Κούμινγκ, Γκρέτα Σκάκι (STAR, 02.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ