Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Γρυλίζουν» γιατί τρέμουν!

Προεκλογικά ο Γιαννόπουλος το είχε πει: «Οι υπηρεσίες του καθεστώτος λειτουργούν»! Αλίμονο... Φυσικά, οι «υπηρεσίες του καθεστώτος» έχουν και προϊσταμένους. Και χτες ήταν η μέρα των προϊσταμένων. Αρχής γενομένης από τον κ. Σημίτη. Αλλά ούτε ο κ. Γιαννίτσης, ούτε ο κ. Ρέππας πήγαν πίσω. Αλλωστε - «όλοι μαζί» όπως διατείνεται το γνωστό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ - υπηρέτες του ίδιου αντεργατικού και αντικομμουνιστικού επιτελείου είναι. Υπάλληλοι της ίδιας τάξης είναι, η οποία εξοπλίζει με δακρυγόνα τις δυνάμεις καταστολής, για να εξοντώσουν τους «τρομοκράτες» - εργάτες!

Προχτές ήταν οι αγρότες, οι εκπαιδευτικοί, πιο πριν οι μαθητές. Τώρα οι «τρομοκράτες» είναι οι πάντες, είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα στο σύνολό του! Πολύμορφες ήταν οι κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν χτες σε όλη τη χώρα, αλλά ο κ.Σημίτης είχε την εξήγηση: Πρόκειται για «οργανωμένο σχέδιο» (!), δήλωσε. Μέχρι και την κινητοποίηση των αρχαιολόγων στην Ακρόπολη σε «οργανωμένο σχέδιο» την απέδωσε!

***

Βεβαίως, το «κέντρο» της «τρομοκρατίας» που «υποκινεί» τον «εχθρό λαό», ο «δάκτυλος της ανωμαλίας» δεν είναι άλλος από το ΚΚΕ!

Με τη λήξη του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου ο αντικομμουνισμός εκδηλώθηκε κατά ριπάς. Συνεπώς, δεν υπάρχει αμφιβολία για το κέντρο από το οποίο εκπορεύεται η ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Εκείνο που αναμφίβολα ισχύει είναι κυρίως τούτο: Η σφοδρότητα με την οποία έδωσε το «παρών» η χτεσινή αντιλαϊκή ρητορεία αποτελεί από μόνη της απόδειξη για τη σφοδρότητα της αντιλαϊκής λαίλαπας, που ετοιμάζεται στο κοινωνικο - ασφαλιστικό σύστημα. Αποτελεί, επίσης, σαφή απόδειξη ότι η κασέτα του ψεύδους περί της «κοινωνικής ευαισθησίας» της κυβέρνησης - κασέτα που παίζεται και ξαναπαίζεται τις τελευταίες μέρες - είναι τόσο κακόηχη που πρέπει να εμπλουτιστεί και με τους αναγκαίους εκφοβιστικούς ήχους, με τα αναγκαία ηχητικά εφέ, από τα «γρυλίσματα» των επιτιθέμενων.

***

Τέτοιο χαρακτήρα είχε η χτεσινή χυδαία «Κου-Κου-Ε-δολογία», με την οποία συνοδεύτηκε το απειλητικό κούνημα του δακτύλου των κυβερνώντων προς τους εργαζόμενους. Ενα «γρύλισμα» των υπαλλήλων της άρχουσας τάξης ήταν, με στόχο τον εκφοβισμό του λαού και κυρίως με στόχο να ξορκίσουν τους δικούς τους φόβους. Διότι ξέρουν τι προωθούν και τρέμουν τη λαϊκή αντίδραση.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και μίλησαν για «αντιδημοκρατική βία», μέχρι και για «αποτυχημένες πρόβες κατάληψης της εξουσίας»! Για όλα αυτά κι άλλα τόσα, όπως ξεκαθάρισαν, την ευθύνη την έχει το ΚΚΕ, το οποίο, κατά τον υπουργό Εργασίας, ελέγχεται για το κατά πόσο «υποστηρίζει την άποψη της κατάλυσης οποιασδήποτε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας ενός ευνομούμενου κράτους»!

Επειδή κάποιος με όλα τα παραπάνω ίσως μπερδευτεί, να το ξεκαθαρίσουμε: Μπορεί να είναι Απρίλης ο μήνας που διανύουμε, αλλά έχουμε Απρίλη του 2001. Οχι Απρίλη του 1967...

***

Ο κ.Σημίτης και η κυβέρνησή του συνεχίζουν τη φρενήρη πορεία τους στον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Το περασμένο καλοκαίρι το εσωτερικό οργανόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφές: «Υπ' αριθμόν ένα αντίπαλος της κυβερνητικής πολιτικής το ΚΚΕ - υπ' αριθμόν ένα στόχος το ΚΚΕ», έλεγαν τότε. Ακολούθησε ο «τρομονόμος», το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, οι διώξεις συνδικαλιστών που δεν τους έχουν στο τσεπάκι τους και τώρα επανακάμπτει η θεωρία της «διασάλευσης της τάξης» από τους κομμουνιστές...

Θα τους το επαναλάβουμε: Αυτού του είδους τα «νταηλίκια» στο λαϊκό κίνημα δεν περνάνε. Αν νομίζουν ότι η κατάλυση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού θα είναι παιχνιδάκι, αν νομίζουν ότι θα περάσουν τέτοια μέτρα με παραστασούλες σαν κι αυτές που παίζουν ο Παπαντωνίου με τον Τσοχατζόπουλο, είναι μακριά νυχτωμένοι.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ