Κυριακή 28 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Γραμμένο με κόκκινο»

Ο Κώστας Λειβαδάς επιστρέφει στη δισκογραφία με την πρώτη του ολοκληρωμένη ανθολογία ποίησης με τίτλο «Γραμμένο με Κόκκινο». Δέκα χρόνια περιπέτεια και μια πυξίδα για τις σκληρές ώρες και τους δύσκολους καιρούς. Συμπεριλαμβάνονται δυο τραγούδια με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων για τον Θανάση Τσιπινάκη (τον μαέστρο της που πέθανε τον περασμένο Νοέμβρη). Ο υπότιτλος ενδεικτικός: Με φόντο την αιμορραγούσσα πληγή στην καρδιά της πατρίδας. Από τον Ευριπίδη ως την Μαρία Κούρση και από τον Καρυωτάκη ως τον Ανέστη Ευαγγέλου, ένας φόρος τιμής στους Ελληνες Ποιητές και τα ρεύματά τους που το σώμα και το αίμα από τα λόγια τους τροφοδότησε, εμπλούτισε και εν τέλει καθόρισε τις στροφές και την ομορφιά του μεγάλου ποταμού της Ελληνικής Ποίησης.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Χρόνης Αηδονίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Πάνος Κατσιμίχας, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Γιώργος Ρωμανός, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Κώστας Λειβαδάς σε επτά τραγούδια. Ενορχηστρωτής ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Το ηλεκτρικό τραγούδι με τον ηλεκτρισμό στη βάση και το δύσκολο στοίχημα να ενοποιηθεί το υλικό με τις πιο λυρικές «στιγμές» μέσα στο έργο. Τα κουαρτέτα εγχόρδων και τα πνευστά, τα παραδοσιακά όργανα, όλα ενταγμένα σε μια ταυτότητα, σε ένα αίσθημα, στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ