Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙΛΕΛΕΡ
Επιχειρεί ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας

Σε ιδιώτες επιχειρεί να παραδώσει τον τομέα της καθαριότητας η Δημοτική Αρχή του δήμου Κιλελέρ, με δήμαρχο τον Ρ. Κομίτσα, (στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ), που είναι και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Με ψεύτικα επιχειρήματα και φτηνές δικαιολογίες, όπως «δεν μας εγκρίνουν προσλήψεις», η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους δημότες, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης για δήμους - επιχειρηματίες που μοναδικό σκοπό θα έχουν το μέγιστο κέρδος.

Αμεση είναι η αντίδραση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας, καθώς και του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, που την περασμένη Τρίτη το πρωί οργάνωσαν δυναμική κινητοποίηση στο δημαρχείο, στη Νίκαια, αποτρέποντας τη δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος είχε καλέσει αστυνομικές δυνάμεις.

Το Συνδικάτο, με ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε, αφού επισημαίνει ότι στόχο έχουν να φορτώσουν στους δημότες τα έξοδα λειτουργίας του δήμου και να φοροληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες, θέτει το πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων που είναι: Η διαχείριση των απορριμμάτων να μην περάσει στους ιδιώτες. Καμιά ιδιωτικοποίηση στο κύκλωμα περισυλλογής, διαλογής, μεταφοράς, διαχείρισης. Καμία απόλυση εργαζομένων - καμία εφεδρεία. Αμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων. Κατάργηση της κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικά χαράτσια που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα. Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων, έξω οι ΜΚΟ.

Ανάλογη ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, καλώντας τη Δημοτική Αρχή του δήμου Κιλελέρ: Να ανακαλέσει την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και να σταματήσει κάθε διαδικασία Δημοπρασίας. Να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος για να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα οποιασδήποτε υπηρεσίας που σχετίζεται με την καθαριότητα, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία και όποια άλλη κοινωνική υπηρεσία. Να προχωρήσει σε αγωνιστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων χρημάτων, από το κράτος, προς όφελος των Δημοτών, των εργαζομένων, των οικογενειών και των παιδιών τους και όχι σε ιδιωτικοποίηση σε όφελος των επιχειρήσεων και των κερδών τους, που σε μια πορεία θα φέρει νέα δυσβάστακτη φορολογία. Να δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, καμιά ιδιωτικοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο πάλης κατά των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών (2013-04-12 00:00:00.0)
Ματαίωσαν την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες (2012-09-27 00:00:00.0)
Ματαίωσαν τη δημοπρασία παράδοσης της καθαριότητας σε ιδιώτες (2012-06-23 00:00:00.0)
«Αγώνας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία»! (2011-12-07 00:00:00.0)
Πρωτοστατεί στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων (2010-01-13 00:00:00.0)
Παραδίδει την καθαριότητα σε ιδιώτες (2003-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ