Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕΔΗΝ
Τα σωματεία να αποτρέψουν τη Χρυσαυγίτικη καπηλεία

Το ρατσιστικό εγχείρημα της Χρυσής Αυγής για «Πανελλήνια ημέρα αιμοδοσίας» (27.4.2013) για «αίμα μόνο για Ελληνες» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η εμμονή τους, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση όλων των αιμοδοσιών ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού. Καλούμε όλα τα Σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για τη διεξαγωγή της Αιμοδοσίας και να μην επιτρέψουμε την μετατροπή τους από τη Χρυσή Αυγή σε "φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας"».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι τέλος υποχρέωση του υπουργείου Υγείας, να πάρει άμεσα όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν την ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της Αιμοδοσίας από την "Χρυσή Αυγή"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ