Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΖΟΥΝΤΟ
Ελπίδες διάκρισης

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τζούντο, το οποίο φιλοξενείται (ως την Κυριακή) στην Ουγγαρία. Θα λάβουν μέρος 360 αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 44 χώρες. Ανάμεσά τους τέσσερις χρυσοί Ολυμπιονίκες, 12 κάτοχοι μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, τέσσερις κάτοχοι του ευρωπαϊκού τίτλου και έξι αθλητές που ηγούνται της παγκόσμιας κατάταξης.

Την ελληνική αποστολή στελεχώνουν οι Ηλίας Ηλιάδης (-90 κιλά), Αλέξης Ντανατσίδης (-81 κ.), Ρομάν Μουστόπουλος (-73 κ.). Στην πρώτη σημαντική διοργάνωση της χρονιάς η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί, μετά από αρκετά χρόνια, και στο ομαδικό (θα γίνει Κυριακή). Σήμερα στο τατάμι θ' ανέβουν οι Ντανατσίδης, Μουστόπουλος.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους το 2012 θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Τόμας Ντέιβις (Βρετανία) - Βιτάλι Ντούντσικ (Ουκρανία). Φαβορί θεωρείται ο Ουκρανός. Ο ταλαντούχος Μουστόπουλος θ' αγωνιστεί με τον Εσθονό Κούντερ Ρότμπεργκ. Ο (δύο φορές Ολυμπιονίκης) Ηλιάδης αγωνίζεται αύριο με τον επίσης Εσθονό Αλεξάντερ Μάρμελιουκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ