Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παρέμβαση για την αντιπυρική προστασία

Το θέμα της συντήρησης και προστασίας των δασών και συνολικά των δασικών οικοσυστημάτων, με κύριο βάρος στην πρόληψη, έφεραν με Επερώτηση στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ.

Κατήγγειλαν ότι η εμπορευματοποίηση των δασικών συστημάτων εντείνεται και με αφορμή την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τις πολιτικές του μνημονίου από την τρικομματική κυβέρνηση. Οπως είπαν, η υποβάθμιση και ο παραγκωνισμός της Δασικής Υπηρεσίας σε βάρος της ενιαίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, η μεταφορά και ανάθεση δασικού αντικειμένου σε ιδιώτες, οι αντιδραστικές - αντιδασικές αλλαγές στη δασική νομοθεσία, οι διαδικασίες «fast track», οι ελλείψεις σε μόνιμο δασικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή καθορίζουν το περιβάλλον μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλής, εμφανίσθηκε καθησυχαστικός δίνοντας άλλοθι στην πολιτική της κυβέρνησης. Δήλωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια παραχώρησε στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο οχήματα εξοπλισμένα με βυτία νερού και αντλίες, τα οποία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες, θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες στα δάση κατά τη θερινή περίοδο.

Στο μεταξύ, πίσω από την εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο οχυρώθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για να απορρίψει το αίτημα των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να πάρει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να μην ξαναπροσκληθεί σε εκδήλωση το ναζιστικό μόρφωμα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Α. Τζιτζικώστας, αρνήθηκε να βάλει προς συζήτηση το αίτημα των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ισχυρίστηκε ότι «ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, τη συμπάθεια ή την αποστροφή προς πολιτικά κόμματα, εμείς ως επίσημος φορέας της πολιτείας οφείλουμε να τηρήσουμε την τάξη».

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν για άλλη μια φορά τις ευθύνες που αναλαμβάνει η Διοίκηση αποδεχόμενη την παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης και σημείωσαν πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί σε κάθε λαϊκή συνείδηση, να βρίσκει μονίμως απέναντί της λαϊκό τοίχο αδιαπέραστο, να απομονωθεί.

  • Η διοίκηση της Περιφέρειας αρνήθηκε επίσης το αίτημα των εκλεγμένων του ΚΚΕ, να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής δράσης σε βάρος των μεταναστών εργατών γης, με αφορμή τα όσα έγιναν στη Μανωλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ